7 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη την εργασία από το σπίτι

Μπορεί η τεχνολογία να κάνει ευκολότερη τη ζωή μιας WAHM; Εδώ διαβάζουμε 7 ιδέες για τον εξοπλισμό και την οργάνωση που χρειάζεται κάποιος όταν θέλει να ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι.
1. Ασύρματο ίντερνετ
Αν διαθέτετε ασύρματο δρομολογητή και φορητό υπολογιστή, δεν χρειάζεται να περνάτε όλη την ημέρα καθισμένη στο γραφείο για να κάνετε τη δουλειά σας. Μια ηλιόλουστη μέρα μπορείτε να καθίσετε και να εργαστείτε στο μπαλκόνι. Αν πάλι έχει συννεφιά, μπορείτε να μείνετε στο κρεβάτι και να δουλέψετε. Απλά ρυθμίστε κωδικό ασφαλείας για να προστατεύετε το οικιακό σας δίκτυο και να μην επιτρέπετε την πρόσβαση των γειτόνων σας στη δική σας ασύρματη σύνδεση.
2. Ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι

Ακόμα και αν έχετε επιτραπέζιο υπολογιστή, δεν είστε υποχρεωμένες να κάθεστε συνέχεια στο γραφείο σας. Εγκαταστήστε ένα ασύρματο ποντίκι και ένα ασύρματο πληκτρολόγιο. Αν η οθόνη σας είναι αρκετά μεγάλη, μπορείτε να απομακρύνεστε από το γραφείο και να ασχολείστε και με άλλα πράγματα ταυτόχρονα.


3. Ασύρματα ακουστικά

Μπορείτε να βρείτε ασύρματα ακουστικά με μικρόφωνο σε καταστήματα ηλεκτρονικών σε οικονομική τιμή. Θα μπορείτε να απαντάτε στα τηλέφωνα και να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα για να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή για οποιαδήποτε άλλη εργασία ενώ μιλάτε στους πελάτες σας.

4. Μονάδα αποθήκευσης USB

Αν έχετε πολλούς υπολογιστές στο σπίτι σας αλλά δεν τους έχετε συνδέσει σε ενιαίο δίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα αποθήκευσης USB για να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία δεδομένων. Αν εργάζεστε, για παράδειγμα, στην κουζίνα με τον φορητό υπολογιστή σας αλλά πρέπει να μεταφέρετε ένα αρχείο στον επιτραπέζιο υπολογιστή στο γραφείο που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, αντιγράψτε το στη μονάδα USB για να το μεταφέρετε. Οι μονάδες αποθήκευσης USB είναι πολύ πρακτικά γκατζετάκια και μπορείτε να τις βρείτε σε λογικές τιμές.

Αυτό στη φωτογραφία δείχνει πολύ ωραίο αλλά ίσως δεν ενδείκνυται για γραφείο wahm, μπορεί να μπερδευτεί με τα γκατζετάκια του παιδιού σας!

5. Καλώδια δικτύου
Αν δεν σας εξυπηρετεί η μονάδα USB, μπορείτε να αγοράσετε καλώδια για να συνδέσετε τους υπολογιστές σας σε δίκτυο. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε κάποιον ειδικό για να περάσει τα καλώδια κάτω από το πάτωμα ή μέσα από το ταβάνι σας για να συνδέσετε τους υπολογιστές στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού. Οι καινούριοι υπολογιστές διαθέτουν ήδη τη δυνατότητα ασύρματου ίντερνετ και η σύνδεσή τους σε δίκτυο είναι ακόμα πιο εύκολη.
6. Κινητό τηλέφωνο

Αγοράστε ένα κινητό με κάρτα για να το χρησιμοποιείτε για όλες τις επαγγελματικές κλήσεις. Θα σας βοηθήσει στη διαχείριση του χρόνου. Αν χτυπάει το τηλέφωνο του σπιτιού θα ξέρετε ότι δεν πρόκειται για πελάτη και θα μπορείτε αν θέλετε να αφήνετε τον τηλεφωνητή. Αν χτυπάει το επαγγελματικό κινητό σας, θα ξέρετε ότι πρόκειται για πελάτη και θα απαντάτε σίγουρα. Τα περισσότερα κινητά διαθέτουν hands free για ελευθερία κινήσεων. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ένα Smart Phone, το οποίο διαθέτει ποικιλία πρόσθετων δυνατοτήτων όπως πρόσβαση στο ίντερνετ, αποθήκευση προσωπικών δεδομένων και φυσικά, μουσική.

7. Εκτυπωτής, φαξ, σκάνερ
Αγοράστε έναν εκτυπωτή-πολυμηχάνημα, με τον οποίο θα μπορείτε να σαρώνετε έγγραφα και να στέλνετε φαξ. Η σάρωση εγγράφων και η αποστολή με φαξ είναι πολύ χρήσιμη όταν συνεργάζεστε με πελάτες από απόσταση. Πολλοί καινούριοι εκτυπωτές μετατρέπουν επίσης τα σαρωμένα έγγραφα σε μορφή PDF, ώστε να τα στέλνετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε πολυμηχάνημα αλλά πρέπει να λαμβάνετε φαξ, μπορείτε να δημιουργήσετε ηλεκτρονικά μια γραμμή φαξ σε ιστοσελίδες που παρέχουν την αντίστοιχη υπηρεσία και να λαμβάνετε φαξ στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Σκεφτείτε όλες τις επιλογές που έχετε για να κάνετε την εργασία από απόσταση όσο το δυνατόν πιο εύκολη και πρακτική. Πρόκειται για λύσεις που είναι οικονομικές και εξυπηρετούν πολύ τους εργαζόμενους από το σπίτι.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , , , ,
0 σχόλια στα “7 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη την εργασία από το σπίτι
1 Pings/Trackbacks για "7 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη την εργασία από το σπίτι"
  1. […] online Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο για εκείνους που εργάζονται από το σπίτι. Είναι ένα κανάλι επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>