Είμαι μαμά WAHM. Είμαι νομικά καλυμμένη;

Πριν λίγο καιρό δεχτήκαμε το παρακάτω σχόλιο από την αναγνώστρια Ελευθερία, η οποία εκφράζει εύλογους προβληματισμούς που μπορεί να απασχολήσουν μια μαμά που σκέφτεται να ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι.πως μπορώ να ξεκινήσω μια δίκη μου επιχείρηση στο σπίτι???που πρέπει να ρωτήσω για να μάθω λεπτομέρειες???όλες αυτές οι μικρο επιχειρήσεις που κυκλοφορούν στα blog s λογικά είναι όλα… “χωρίς χαρτιά”.τι κινδύνους κρύβει μια τέτοια επιχείρηση????

Θα προσπαθήσουμε να τα δούμε ξεχωριστά.

όλες αυτές οι μικρο επιχειρήσεις που κυκλοφορούν στα blog s λογικά είναι όλα… “χωρίς χαρτιά”
Η εργασία από το σπίτι είναι μια μορφή εργασίας. Κατά συνέπεια διέπεται από νομικό πλαίσιο και ο εργαζόμενος έχει τις προβλεπόμενες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Ωστόσο, βλέποντας να παρουσιάζεται μια επιχείρηση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω μπλογκ ή οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού σάιτ βλέπουμε μόνο την εικόνα της. Δεν γνωρίζουμε αν ο ιδιοκτήτης είναι τυπικός απέναντι στις υποχρεώσεις του, όπως δεν το γνωρίζουμε και στην περίπτωση που η επιχείρηση αυτή δεν στεγάζεται σε κατοικία αλλά σε επαγγελματική στέγη.

Για παράδειγμα, όταν αγοράζουμε ένα ρούχο από ένα κατάστημα, παίρνουμε απόδειξη για τη συναλλαγή μας αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα φορολογικά του καταστήματος. Αγοράζοντας ένα ρούχο από ένα σάιτ, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις του ιδιοκτήτη του. Άρα δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι “χωρίς χαρτιά”.

πως μπορώ να ξεκινήσω μια δίκη μου επιχείρηση στο σπίτι???που πρέπει να ρωτήσω για να μάθω λεπτομέρειες???
Για να ξεκινήσει μια επιχείρηση από το σπίτι, ο πρώτος στον οποίο πρέπει να απευθυνθούμε για καθοδήγηση είναι ένας φοροτεχνικός, ο οποίος θα μας ενημερώσει για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ανάλογα με την εργασία που θέλουμε να κάνουμε και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θέλουμε να προσφέρουμε. Εκτός από τις μητέρες WAHM, υπάρχουν πολλοί άλλοι επαγγελματίες που εργάζονται από το σπίτι τους. Η συνύπαρξη επαγγελματικής στέγης και κατοικίας είναι συνηθισμένη και νόμιμη και ο φοροτεχνικός μπορεί να μας ενημερώσει για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες. Ο φοροτεχνικός θα πρέπει επίσης να γνωρίζει λεπτομέρειες για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, αν μας ενδιαφέρει για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εμπόριο.

τι κινδύνους κρύβει μια τέτοια επιχείρηση????
Κατά τη γνώμη μου, οι γενικές δυσκολίες είναι ίδιες με κάθε άλλη επαγγελματική προσπάθεια που ξεκινάει όταν δεν υπάρχει υπαλληλική σχέση. Υπάρχει η αγωνία πριν από το ξεκίνημα, αν δηλαδή πρέπει να το τολμήσει κανείς εξαρχής και μετά υπάρχει η αγωνία αν θα πάει καλά.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>