Συνέντευξη με την Κάλλη

Πες μας δύο λόγια για σένα και για την εργασία σου από το σπίτι.

Είμαι η Κάλλη, μαμά 2 παιδιών, η κόρη μου θα κλείσει τα 4 τον Φεβρουάριο και ο γιος μου έκλεισε πριν μερικές ημέρες τα 2. Σπούδασα γραφιστική και δούλεψα πάνω σε αυτό σε εταιρεία ψηφιακών εκτυπώσεων για μερικά χρόνια. Μετά από μια ημέρα με παιχνίδι με τους δύο αγγέλους της ζωής μου, απολαμβάνω λίγη ώρα ηρεμίας με ένα βιβλίο. Μου αρέσουν τα παζλ και οι χειροτεχνίες. Ο κινηματογράφος είναι η πρώτη μου επιλογή σε μια από τις λίγες φορές που βγαίνουμε έξω με τον σύζυγο άνευ παίδων! Η εργασία από το σπίτι μου έδωσε περισσότερη ώρα ασχολίας με τα παιδιά, να ορίζω εγώ το ωράριό μου και να είμαι στον ίδιο χώρο με τα παιδιά χωρίς να φεύγω εκτός σπιτιού.

Πώς αποφάσισες να γίνεις WAHM;

Οι ρυθμοί της δουλειάς στο κέντρο ψηφιακών εκτυπώσεων ήταν δύσκολοι! Το τηλέφωνο δεν μπορούσε να κλείσει & αφού επέστρεφα στο σπίτι. Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ευχαριστηθώ την κόρη μου. Ήθελα όμως και δεύτερο παιδί και παραιτήθηκα από την δουλειά μου. Ήρθε και ο γιος μου, μεγάλωσε και πλέον ήθελα μια ασχολία. Κάτι με ωράριο δικό μου. Έτσι έμαθα μανικιούρ, πεντικιούρ & nail art. Εγώ αποφασίζω τις ώρες που θα δουλέψω. Μου αρέσει και είναι δημιουργικό!

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη πρόκληση για μια μητέρα που εργάζεται από το σπίτι;

Το να ξεχωρίζεις τις ώρες εργασίες και τις ώρες με την οικογένειά σου. Να μην μπεις στο τρυπάκι της δουλειάς όλες τις ώρες, ανεξαρτήτου ωραρίου.

Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στο εγχείρημα αυτό;

Εάν δεν ήταν εκείνος ίσως και να μην το είχα κάνει! Με στήριξε και με έσπρωξε στο να το κάνω. Πρώτα από όλα να το σπουδάσω. Μια ημέρα σαν όλες τις άλλες, του λέω ότι το μανικιούρ ίσως και να μου άρεσε, εντελώς όμως αδιάφορα. Εκείνος το πήρε πιο ζεστά το θέμα, ξέροντας ότι ήθελα με κάτι να ασχοληθώ δικό μου, και με έσπρωξε στην κυριολεξία να πάω να ρωτήσω πρώτα στη σχολή για να σπουδάσω και μετά με βοήθησε στο να “στήσω” τον χώρο μου στο σπίτι.

Ποιες ώρες προτιμάς να εργάζεσαι από το σπίτι;

Τις πρωϊνές. Είμαι πιό ξεκούραστη και τα παιδιά πιό συνεργάσιμα.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι σαν εργαζόμενη από το σπίτι;

Όταν δεν είχα ακόμη ετοιμάσει τον χώρο εργασίας, δούλευα στον χώρο της τραπεζαρίας. Με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην αφήσουν τίποτα χωρίς να το επεξεργαστούν. Μανό, ασετόν, πινελάκια, χάντρες όλα προσπαθούσα να τα πάρω από τα χέρια τους. Ευτυχώς που η κοπέλα που είχε έρθει ήταν αρκετά υπομονετική!

Υπάρχει κάποιο μικρό μυστικό που σου έλυνε τα χέρια στις δύσκολες στιγμές;

Να’ναι καλά η Ντόρα, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης που σε δύσκολες στιγμές απασχολούν τα παιδιά για λίγο μέχρι να τελειώσω!

Τι θα συμβούλευες μια μητέρα που σκέφτεται να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως WAHM;

Να σκεφτεί καλά τι θα της άρεσε πρώτα από όλα να κάνει και τι θέλει να πάρει από όλο αυτό.

Ευχαριστούμε πολύ την Κάλλη για τις απαντήσεις που έδωσε στο www.mammasworkathome.gr και της ευχόμαστε καλή επιτυχία με τη δουλειά της. Η Κάλλη είναι συνδιαχειρίστρια και στο πολύ ενδιαφέρον blog Κατά της επιλόχειας κατάθλιψης.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συνεντεύξεις, ερωτηματολόγιο WAHM
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>