Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο

Ο Κωνσταντίνος από το Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα είναι ο πρώτος WAHD που φιλοξενούμε στις WAHM. Και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, μαζί με τη Στέλλα, η οποία μας έχει ήδη μιλήσει για τη δουλειά της, είναι το πρώτο ζευγάρι γονέων που εργάζονται από το σπίτι τους και που γνωρίζουμε στο mammasworkathome! Ευχαριστούμε, Κωνσταντίνε, για τη συνέντευξη και για τη ματιά ενός πατέρα WAHD.


Πες μας δύο λόγια για σένα και για την εργασία σου από το σπίτι.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Κοκκορόγιαννης, και εργάζομαι για το διεθνές γραφείο της Greenpeace. Μια σειρά από ευτυχείς συγκυρίες μου επέτρεψαν να δουλεύω από το σπίτι, ως μέλος μίας ομάδας σπαρμένης σε τέσσερις ηπείρους. Δεδομένου ότι εξ ορισμού η ομάδα θα έπρεπε να είναι διασπαρμένη ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες της σε πολλές διαφορετικές ώρες δεν είχε πραγματικά σημασία αν θα βρισκόμουν στο σπίτι ή στο γραφείο.

Πώς αποφάσισες να γίνεις WAHD;

Απλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να το κάνω. Δεν μου πρόσφερε τίποτα περισσότερο το να δουλεύω από το γραφείο, αφού όλοι οι άνθρωποι στους οποίους πρόσφερα τις υπηρεσίες μου βρίσκονταν σε άλλες χώρες έτσι και αλλιώς.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν πατέρα που εργάζεται από το σπίτι;

Είναι η ίδια που έχει οποιοσδήποτε δουλεύει από το σπίτι: Είναι δύσκολο να σταματήσεις στις 17:00 ή να μην κοιτάξεις τα μηνύματά σου το βράδυ. Δυσκολεύεσαι να ξεκαθαρίσεις ότι αυτή η ώρα είναι προσωπική, ανήκει στην οικογένειά μου και όχι στην δουλειά. Το μαθαίνεις βέβαια μετά από καιρό, αλλά δεν είναι το ίδιο με το γραφείο, από όπου φεύγεις το απόγευμα και μέχρι το επόμενο πρωί είσαι ελεύθερος.

Ποιος είναι ο ρόλος της συντρόφου σου στο εγχείρημα αυτό;

Δουλεύουμε δίπλα δίπλα 10 χρόνια τώρα και είναι καταπληκτικά.

Ποιες ώρες προτιμάς να εργάζεσαι από το σπίτι;

Προσπαθώ να κρατάω το 9:00 με 17:00 όσο είναι δυνατόν.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι σαν εργαζόμενος από το σπίτι;

Πρόσφατα εγκαταστήσαμε ένα videoconference σύστημα. Μία θεία που με είδε να είμαι μπροστά στην τηλεόραση και να της μιλάω με πέρασε για τρελό. Μέχρι που άκουσε την τηλεόραση να μου απαντάει….

Υπάρχει στη δουλειά σου από το σπίτι κάποιο μικρό μυστικό που σου λύνει τα χέρια στις δύσκολες στιγμές;

Ποιες δύσκολες στιγμές?

WAHD τώρα, μέχρι πότε;

Για πάντα!!! Δεν το αλλάζω με τίποτα!

Previous Article

Ένα πολύ ξεχωριστό βίντεο!

Next Article

Ένα γράμμα στον μικρό Ρόμαν …

You might be interested in …

Πώς μπορώ να ξεκινήσω ένα μπλογκ και να το εξελίξω σε επαγγελματική απασχόληση;

Η ανάρτηση αυτή είναι εισαγωγική στο θέμα της δημιουργίας και συντήρησης ενός μπλογκ και η πρώτη από μια σειρά σχετικών αναρτήσεων που θα ακολουθήσουν. Σε πολλά γράμματά σας μας ζητάτε συμβουλές και οδηγίες για να […]

Laptop ή desktop για τηv εργασία από το σπίτι;

Κάποτε τα laptop είχαν κατά πολύ υψηλότερη τιμή σε σχέση με τους υπολογιστές γραφείου ή αλλιώς desktop, για αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Τώρα πια η ψαλίδα έχει κλείσει, ειδικά με τον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων με ηλεκτρονικά […]

Κλεισμένη στο σπίτι, οι προκλήσεις μιας μαμάς WAHM.

Η εργασία από το σπίτι δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και δεν γίνεται κατανοητή. Δεν είναι πάντα εύκολο για έναν συνομιλητή μας να καταλάβει πώς ακριβώς μπορεί να υπάρξει επαγγελματική ζωή μέσα στην κατοικία. Κατά συνέπεια, […]

3 Comments

 1. Κωνσταντίνε, είναι πολύ χρήσιμη η εμπειρία σου που μοιράζεσαι μαζί μας. Ο σύζυγός μου εργάζεται σε ένα ποσοστό από το σπίτι και σαν οικογένεια απολαμβάνουμε τα οφέλη αυτής της λίγο πρωτότυπης για τα ελληνικά δεδομένα κατάστασης! Εύχομαι καλή συνέχεια με όλα όσα κάνεις.

 2. Ακούγεται υπέροχη πρόταση εργασίας!Ο άντρας μου εργάζεται στο ΕΚΑΒ αλλά τις περισσότερες ώρες είναι σπίτι. Μακάρι να μπορούσα και εγώ να κάνω το ίδιο.
  Και τώρα περνάμε στο διακριτικό μέρος της ερώτησης. Πως μπορείς να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα;
  Θα σου είμαι υπόχρεη αν απαντήσεις έστω και σε email

  gelissavet@gmail.com

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 3. Καλησπέρα Mamma el,

  το επάγγελμα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο: είναι η ίδια δουλειά που κάνει οποιοσδήποτε δίνει τεχνική υποστήριξη. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι εκεί έξω που κάνουν ακριβώς αυτό: τεχνική υποστήριξη. Κάποιο πτυχίο πληροφορικής βοηθάει, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο.

  Η διαφορά είναι ότι εγώ (και όλη η ομάδα μου) κάνω τεχνική υποστήριξη εξ αποστάσεως, οπότε δεν έχει πραγματικά σημασία αν θα είμαστε στο σπίτι ή σε κάποιο γραφείο.

Comments are closed.