Μείωση εισφορών του ΟΑΕΕ μετά την εγκυμοσύνη

Πολλές μητέρες που εργάζονται από το σπίτι ανήκουν στους ελεύθερους επαγγελματίες και ενδέχεται να είναι ασφαλισμένες στο ταμείο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Με την εγκύκλιο αριθμός 79 του 2008 θεσπίζεται για τις μητέρες ασφαλισμένες η μείωση κατά 50% των εισφορών του κλάδου κύριας σύνταξης που τις βαρύνουν κατά τους πρώτους 12 μήνες που έπονται εκείνου της γέννησης κάθε παιδιού. Κατεβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο από τη διεύθυνση του ΟΑΕΕ και ενημερωθείτε για την έναρξη ισχύος, τις ασφαλισμένες που δικαιούνται να κάνουν χρήση της διάταξης και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να καταθέσετε.Η εγκύκλιος αφορά στις διατάξεις της παραγράφου 2 του αρ. 141 του Ν.3655/08 (ΦΕΚ 58/3-4-2008). Μπορείτε να διαβάσετε τον νόμο εδώ. Το αντίστοιχο ΦΕΚ εδώ.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , , ,
3 σχόλια στα “Μείωση εισφορών του ΟΑΕΕ μετά την εγκυμοσύνη
 1. gaitanaki says:

  πάντως για το ΤΣΜΕΔΕ που είναι μέρος του ΟΑΕΕ ίσχυε από καιρό αυτό. Το προβλημα είναι ότι κανείς ποτέ δεν σε ενημερώνει! και όταν πήγα να τα πάρω πισω τα χρήματα έπρεπε να τους τρίψω το ΦΕΚ στη μούρι για να κάνω την αίτηση (και θα μου τα δώσουν πίσω σε 2-3 χρόνια μου είπαν!)
  Επίσης αυτή η έκπτωση δεν ισχύει αν είσαι κάτω από 5 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί λέει έχεις ήδη έκπτωση τότε.
  Τέλος, προσοχή γιατί δεν είναι 50% στο σύνολο αλλά μόνο στην κύρια σύνταξη!

  Εύχομαι να προλάβουν οι νέες μανούλες και να ενημερωθούν καλύτερα απ΄'οτι εγώ.

 2. popelix says:

  Από πόσο καιρό ισχύει αυτό για το ΤΣΜΕΔΕ συναδέλφισσα; Βέβαια ήμουν μισθωτή τότε και σε μεγάλο μαγαζί, φαντάζομαι θα το ήξερε ο εργοδότης! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

 3. Διόνα says:

  Gaitanaki, έτσι είναι, οι μειώσεις είναι για την κύρια σύνταξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>