Πώς μπορώ να ξεκινήσω ένα μπλογκ και να το εξελίξω σε επαγγελματική απασχόληση;

Η ανάρτηση αυτή είναι εισαγωγική στο θέμα της δημιουργίας και συντήρησης ενός μπλογκ και η πρώτη από μια σειρά σχετικών αναρτήσεων που θα ακολουθήσουν.

Σε πολλά γράμματά σας μας ζητάτε συμβουλές και οδηγίες για να ξεκινήσετε ένα δικό σας μπλογκ το οποίο να μπορεί να εξελιχθεί σε επαγγελματική απασχόληση. Οι ιστορίες επιτυχημένων μητέρων μπλόγκερ που ξεκίνησαν γράφοντας απλά για τη ζωή τους και είδαν τις σκέψεις τους να μεταμορφώνονται σε επαγγελματική συγγραφική δραστηριότητα είναι πράγματι αληθινές και πηγή έμπνευσης για πολλές από εμάς.

Το μπλογκ είναι ένα μέσο που απαιτεί ελάχιστες τεχνικές γνώσεις και πολλή φαντασία. Δεν χρειάζεται επίσης κάποια χρηματική επένδυση καθώς υπάρχουν πλατφόρμες με έτοιμα πρότυπα δημιουργίας και φιλοξενίας μπλογκ. Έτσι, αν έχουμε οικιακό υπολογιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως. Ωστόσο, η απόκτηση ενός μπλογκ δεν είναι συνώνυμο της άμεσης οικονομικής αποκατάστασης. Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε όταν δημιουργούμε ένα μπλογκ με σκοπό να αποφέρει έσοδα.

Μερικά πράγματα είναι εύκολα:

Αποφασίζουμε το θέμα του μπλογκ μας. Ένα θεματικό μπλογκ είναι προτιμότερο καθώς το περιεχόμενό του θα είναι εξειδικευμένο και θα προσφέρει κάτι που οι αναγνώστες δεν θα μπορούν να βρουν αλλού, τουλάχιστον δοσμένο με τον τρόπο που θα το παρουσιάζουμε εμείς.

Στήνουμε έναν ωραίο διαδικτυακό τόπο εύκολα και χωρίς κόστος. Πειραματιζόμαστε με την εμφάνιση προσπαθώντας να παραμένουμε λιτοί. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές και «στολίδια» για να διαμορφώσουμε το μπλογκ μας ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας αλλά καλό είναι να μην παρασυρθούμε και το φορτώσουμε πολύ. Άλλωστε ο επισκέπτης έρχεται για να διαβάσει το κείμενό μας και γι’ αυτό οδηγήθηκε σε εμάς εξαρχής. Είναι κουραστικό να πρέπει να το ανακαλύψει χαμένο ανάμεσα σε πράγματα που δεν τον ενδιαφέρουν.

Μερικά πράγματα είναι λιγότερο εύκολα:

Όσο εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο του μπλογκ μας, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να αυξηθεί η εισερχόμενη κίνηση επισκεπτών. Χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στη συγκέντρωση και σύνταξη του περιεχομένου μας. Χρειάζεται επίσης να βρούμε ένα προσωπικό στυλ γραφής και παρουσίασης που να μας ξεχωρίζει και να αποτελεί πόλο έλξης πλέον των θεμάτων μας. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν αρκετά μπλογκ με το δικό μας θέμα, τι είναι αυτό που θα κάνει τους επισκέπτες να μας επισκεφτούν και να επιστρέψουν;

Οι διαφημίσεις είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος χρηματοδότησης ενός μπλογκ. Η απόδοσή τους είναι συνδεδεμένη με την επισκεψιμότητά μας. Δεν σημαίνει, όμως, ότι όποιο μπλογκ ενσωματώνει σύστημα διαφημίσεων θα έχει άμεσα έσοδα. Μπορεί να διαθέτουμε συνδέσμους προς τρίτους αλλά οι επισκέπτες μας να μην τους επιλέγουν ή μπορεί να προσφέρουμε χώρο σε διαφημιζόμενους με αμοιβή αλλά να μην προσελκύουμε επαγγελματίες που θέλουν να διαφημιστούν. Τα έσοδα συνδέονται με τις διαφημίσεις, οι διαφημίσεις συνδέονται με τις επισκέψεις και επισκέψεις συνδέονται με το περιεχόμενο. Επιστρέφουμε λοιπόν στο πρώτο και κύριο μέλημα ενός μπλόγκερ, το έξυπνο, πρωτότυπο και ποιοτικό περιεχόμενο.

Τέλος, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε σε περίπτωση που θέλουμε να επιδιώξουμε εισόδημα από ηλεκτρονικές διαφημίσεις, είναι να ζητήσουμε τη συμβουλή φοροτεχνικού για την έναρξη δραστηριότητας με τους κατάλληλους κωδικούς. Πρόκειται για εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα και πρέπει να ενημερωθούμε για τις αντίστοιχες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>