Μητέρες και εργασία, συζήτηση σε διαδικτυακό κανάλι

Το διαδικτυακό κανάλι eimaimama.tv φιλοξένησε πριν λίγο καιρό μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή με θέμα τον γνωστό προβληματισμό μιας μητέρας μετά από την απόκτηση του παιδιού: την επιστροφή στην εργασία ή την παραμονή στο σπίτι. Στην εκπομπή συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι πλευρές του ζητήματος και όλες οι επιλογές για μια μητέρα. Η επιστροφή στην εργασία εκτός σπιτιού και η ανάθεση της φροντίδας σε συγγενικό πρόσωπο όπως είναι η γιαγιά ή σε κάποιον τρίτο όπως μια νταντά ή ο βρεφονηπιακός σταθμός, η παραμονή της μαμάς στο σπίτι για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι το παιδί να φτάσει σε μεγαλύτερη ηλικία και να πάει σε παιδικό σταθμό ή σε σχολείο και ο συνδυασμός της παραμονής στο σπίτι με παράλληλη εργασία.

Οι μητέρες που φιλοξενούνται στην εκπομπή μιλούν για τις εμπειρίες τους και τη διαδρομή που ακολούθησαν για να οδηγηθούν στην επιλογή τους και φωτίζουν όλες τις πλευρές αυτού του τόσο μεγάλου ζητήματος, της σχέσης μιας μητέρας με την εργασία και τη φροντίδα των παιδιών. Η συζήτηση εστιάζει επίσης στην εμπειρία των work-at-home-moms, των μητέρων που εργάζονται από το σπίτι και στο πώς βιώνεται η καθημερινότητα με τα παιδιά και την επαγγελματική ενασχόληση. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε στη συζήτηση να γίνεται αναφορά και στο mammasworkathome και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ και να ακούσετε τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των μητέρων που συμμετέχουν και της οικοδέσποινας και δημιουργού, Ολίβιας Γαβρίλη. Οι εργασιακές επιλογές και η συνύπαρξη με τη μητρότητα είναι ένα σημαντικό και πάντα επίκαιρο θέμα που αφορά όλες τις γυναίκες.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Αταξινόμητα
Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>