Οδηγίες μαγειρικής για μαμάδες που εργάζονται στο σπίτι!

Μια μητέρα που εργάζεται στο σπίτι, ανάλογα με το ρυθμό της εργασίας της, έχει κάποιες φορές τη δυνατότητα να κάνει και κάποιες δουλειές του σπιτιού. Μερικά σύντομα ψώνια στον φούρνο της γειτονιάς, το άπλωμα μιας μικρής μπουγάδας, η τοποθέτηση κάποιων παιχνιδιών στη θέση τους αλλά και μια εύκολη σάλτσα για μακαρόνια που σιγοβράζει, είναι κάποιες μικρές επεμβάσεις στο νοικοκυριό που μπορούν να λειτουργήσουν και ως ολιγόλεπτο time-out από την βασική εργασία της μητέρας. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει εσείς και ο σύντροφός σας να έχετε την εντύπωση ότι θα μπορείτε να είστε η τέλεια νοικοκυρά ενώ παράλληλα εργάζεστε στο σπίτι! Η εργασία σας απαιτεί την απόλυτη αφοσίωσή σας για κάποιες ώρες μέσα στη μέρα και πιθανόν να χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου τρίτου για τις ώρες αυτές! Όσον αφορά τώρα το θέμα των οικογενειακών γευμάτων, υπάρχουν μερικές πρακτικές που μπορούν να διευκολύνουν την κατάσταση έτσι ώστε όλοι να μένουν ως ένα βαθμό ικανοποιημένοι:

  • Σχεδιάστε ένα πλάνο με τα γεύματα της εβδομάδας από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
  • Κάντε μια προεργασία για το φαγητό από την προηγούμενη μέρα, προσέχοντας να έχετε τα απαραίτητα υλικά στην κουζίνα σας.
  • Επιλέξτε απλές συνταγές που χρειάζονται μικρό αριθμό σκευών. Εύκολες στην υλοποίηση και με λιγότερα τεντζερέδια για πλύσιμο! Κάτι ξέρανε οι γιαγιάδες μας που έβαζαν λίγο κριθαράκι ή πατάτες στη σάλτσα του φαγητού αντί να χρησιμοποιήσουν δεύτερο σκεύος.
  • Η κατάψυξη είναι πολύτιμο εργαλείο για την εργαζόμενη μητέρα! Μαγειρέψτε γεύματα σε μεγαλύτερες ποσότητες και καταψύξτε ένα μέρος για επόμενο φορά. Προσοχή, δεν καταψύχονται όλα τα φαγητά καλά, αναζητήστε οδηγίες σε οδηγούς μαγειρικής και στο διαδίκτυο! Εκτός από έτοιμα φαγητά, μπορείτε να καταψύξετε και πρώτες ύλες, κατάλληλα προετοιμασμένες για να χρησιμοποιηθούν κατευθείαν από το σακουλάκι της κατάψυξης στην κατσαρόλα σας (ψιλοκομμένα λαχανικά, μυρωδικά, τριμμένο τυρί, αλλαντικά κλπ).
  • Χρησιμοποιείστε το χρονοδιακόπτη της κουζίνας ακόμα και για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, είναι κρίμα να σας καεί το φαγητό ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο με έναν πολύ σημαντικό πελάτη! Μην ξεχνάτε ακόμα να χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας, για οικονομία και πιο εύκολη επίβλεψη του μαγειρέματος.
  • Χρησιμοποιείστε ως μπαλαντέρ τη μαμά και την πεθερά σας, φροντίζοντας να γνωρίζετε πότε μπορούν να σας προσφέρουν το θαυματουργό ταπεράκι τους! Ανάλογα με τις δεξιότητες αλλά και το φόρτο εργασίας, ο σύζυγός σας μπορεί και αυτός περιστασιακά να αναλάβει το ρόλο του σεφ και να σας απαλλάξει έτσι από τον κόπο.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και ένα φαινομενικά απλό γεύμα ή σνακ από τα χεράκια σας έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία των παιδιών και δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση σε ολόκληρη την οικογένεια! Δείτε το μαγείρεμα όχι μόνο σαν αγγαρεία αλλά σαν μια πράξη αγάπης και φροντίδας και να είστε σίγουρη ότι οι οικείοι σας θα σας ευγνωμονούν για την προσπάθειά σας!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: ,
Ένα σχόλιο στο “Οδηγίες μαγειρικής για μαμάδες που εργάζονται στο σπίτι!
  1. newagemama.com says:

    Καλό και χρήσιμο και για τις εργαζόμενες μανες!

1 Pings/Trackbacks για "Οδηγίες μαγειρικής για μαμάδες που εργάζονται στο σπίτι!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>