Συνέντευξη με την Ελένη

Πες μας δύο λόγια για σένα και για την εργασία σου από το σπίτι.

Είμαι η Ελένη, μαμά δύο μωρών. Της Αγγελικής 2.5 ετών και του Σάββα 1 έτους και λίγων μηνών. Σπούδασα και εργάστηκα ως Πολιτικός Μηχανικός για 10 χρόνια περίπου. Ένα επάγγελμα που με τίποτα δεν θα με χαλάρωνε ως μαμά και δεν θα μου έδινε τον πολύτιμο χρόνο που θέλω να δίνω στα παιδιά μου. Τώρα εργάζομαι ως Sales Leader για εταιρία καλλυντικών και αξεσουάρ κατευθυνόμενη πώλησης. Η συγκεκριμένη εργασία είναι πολύ ευχάριστη, καθόλου αγχωτική καθώς το αντικείμενο το λατρεύουν όλες οι γυναίκες. Ασχολούμαι με την εγγραφή / εκπαίδευση και συνεχή στήριξη νέων Αντιπροσώπων που θέλουν να μπουν στην ομάδα μου καθώς και με την προώθηση των προϊόντων της Εταιρίας μέσω Social Networking αλλά και face-to-face.
cosmetics πώληση καλλυντικών

photo via piviso

Πώς αποφάσισες να γίνεις WAHM;

Όταν ακόμη ήμουν 7 μηνών έγκυος στο πρώτο παιδί αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου, Λάμπρο, να αφήσω την δουλειά η οποία ήταν μακριά από το σπίτι μας, και λόγω καλοκαιριού δεν θέλαμε να μπαινοβγαίνω σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Έτσι παραιτήθηκα από την εργασία που είχα τότε και άρχισα να απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου. Μετά από 2 καλοκαίρια και αφού είχε γεννηθεί και το 2ο μωρό άρχισα να έχω την ανάγκη για μία ενασχόληση/εργασία που να μου δίνει αρκετό χρόνο να μεγαλώνω τα παιδάκια γιατί δεν ήθελα να μεγαλώνουν με γυναίκες, να πάνε παιδικό σταθμό κλπ. Οι επιλογές για part time εργασία εκτός σπιτιού για μένα ήταν ελάχιστες και όσες είχα ως επιλογές δεν μου έδιναν καμία ικανοποίηση. Έτσι αποφάσισα να γίνω Εργαζόμενη Μαμά από το Σπίτι.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη πρόκληση για μια μητέρα που εργάζεται από το σπίτι;

Το να βάζω όρια στο πόση ώρα θα εργαστώ για να είμαι παρούσα στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών και πόση ώρα θα παίξω για να είμαι και παραγωγική στην εργασία μου. Το καλό με την συγκεκριμένη εργασία είναι πως εγώ η ίδια καθορίζω το πότε και πόσο θέλω να δουλέψω. Δεν υπάρχει κάποιο αφεντικό, project ή deadline.

Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στο εγχείρημα αυτό;

Με το Λάμπρο συζητάμε τα πάντα, τα βασικά κύρια θέματα της οικογενειακής ζωής μας είναι πάντα μία κοινή απόφαση. Με στηρίζει καθημερινά και παρόλο που το επάγγελμά του είναι πολύ απαιτητικό ποτέ δεν ξεχνά να μου τονώσει το ηθικό για να πετύχω και παραπάνω στόχους.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι σαν εργαζόμενη από το σπίτι;

Αστείες όχι αλλά πολύ διασκεδαστικές είναι οι στιγμές που έρχεται ο οδηγός της Εταιρίας και ανοίγω το πακέτο με τα προϊόντα μπροστά στα παιδάκια. Εκστασιάζονται με τη διαδικασία αυτή και οποιαδήποτε γκρίνια/κλάμα σταματά αυτόματα!

Υπάρχει κάποιο μικρό μυστικό που σου έλυνε τα χέρια στις δύσκολες στιγμές;

Όταν κάποιες φορές είμαι στο τηλέφωνο για τη δουλειά και δε μπορώ να το κλείσω επειδή μπορεί να θεωρηθεί επείγον και τυχαίνει εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή τα μωρά να κλαίνε, θα βγάλω όλα τα κουτάλια από την κουζίνα και κάποια πλαστικά πιάτα να παίξουν και αμέσως σταματούν. Έτσι απασχολούνται μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο. Άλλες φορές βλέπουν ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ στην τηλεόραση.

Τι θα συμβούλευες μια μητέρα που σκέφτεται να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως WAHM;

Πως αυτό που κάνω μπορεί να το κάνει κάθε μαμά και θα έχει την υποστήριξή μου σε όλα αν θέλει να μπει στην ομάδα μου. Πως σε δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς ανοίγουμε τις πόρτες μας σε ευκαιρίες, δεν τις κλείνουμε. Και πως αυτό είναι το blog μου για όποια ενδιαφέρεται.Ευχαριστούμε πολύ την Ελένη που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της και της ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συνεντεύξεις, ερωτηματολόγιο WAHM
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>