Καριέρα και μητρότητα, ένα μεγάλο θέμα


Δεν δουλεύω. Όπα! Από πού μου ήρθε τώρα τούτο άραγε. Και άρα τι κάνω και δεν προλαβαίνω; Μα είναι δυνατόν να θεωρούμε δουλειά μόνο ότι έχει να κάνει με το χρήμα!

Αυτό αναρωτιέται η μητέρα από το μπλογκ γαϊτανάκι και σίγουρα δεν είναι η μόνη, καθώς ο προβληματισμός για την εξισορρόπηση εργασίας και μητρότητας βρίσκεται στο μυαλό κάθε μαμάς. Πώς έχουμε δημιουργήσει μια σύγχρονη πραγματικότητα για τις γυναίκες στην οποία απολαμβάνουμε εκπαίδευση, γνώσεις, εργασιακές επιτυχίες, οικονομική ανεξαρτησία, δημιουργική έκφραση αλλά μικρότερο χώρο για την οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών;

Τι προστασία προσφέρει η κοινωνία του δυτικού κόσμου στο γυναικείο φύλο σήμερα; Τι κάνουμε λάθος; Πώς μπορούμε να το διορθώσουμε; Προβληματισμένη είμαι για όλο αυτό το σύστημα που, με σπούδασε, δε μπορώ να πω! Μου ξεδίψασε αυτή την ανάγκη, μου έδωσε δουλειά που αγάπησα! Αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη μητρότητα.

Αν έχετε κάνει και εσείς αυτές τις σκέψεις κάποια στιγμή, αν έχετε αναρωτηθεί πώς μπορούμε σαν κοινωνία να προστατέψουμε την οικογένεια αλλά και την προσωπική ανάγκη για εργασία, επισκεφτείτε το γαϊτανάκι και διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση μιας σκεπτόμενης μαμάς.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Απόψεις
Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>