Θέλω δουλειά στο σπίτι εδώ και τώρα!

Με πολύ χαρά δεχόμαστε τις δικές σας επιστολές με θέμα, τι άλλο, το ενδεχόμενο της εργασίας από το σπίτι. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η επικοινωνία μαζί σας και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με το να μοιράζεστε μαζί μας τους προβληματισμούς και τις απορίες σας. Πολύ συχνά τα email που λαμβάνουμε χαρακτηρίζονται από μια ανυπομονησία η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό κατανοητή. Η δίψα για εργασία και επαγγελματική καταξίωση καθώς και η απόκτηση πόρων για την κάλυψη οικονομικών αναγκών, μας κάνουν να θέλουμε να φτάσουμε στο στόχο μας όσο πιο γρήγορα γίνεται, εδώ και τώρα αν είναι δυνατόν!

Όταν το όνειρό μας αργεί να γίνει πραγματικότητα, μας καταλαμβάνουν αρνητικά συναισθήματα και ενδέχεται να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε από το στόχο μας. Ας δούμε σύντομα μερικές σκέψεις που ίσως επιβεβαιώνουν τη λαϊκή ρήση “το καλό πράγμα, αργεί να γίνει”:

1. Αν τα παιδιά σας είναι μικρά και δεν έχετε βοήθεια ή τη δυνατότητα να πληρώσετε παιδικό σταθμό, τα επιχειρηματικά σας σχέδια ίσως χρειαστεί να περιμένουν λιγάκι.

2. Χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός για να επιλέξετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε σαν εργασία στο σπίτι. Τι μου αρέσει; Σε τι είμαι πολύ καλή; Θα μου ταιριάζει η εργασία από το σπίτι; Πόσες ώρες πραγματικά μπορώ να αφιερώσω στην εργασία μου στο σπίτι; Τι κάνουν άλλες μαμάδες σαν και εμένα; Θέλω να εργάζομαι με πλήρη απασχόληση ή  είμαι ικανοποιημένη με λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα; Σκεφτείτε, μιλήστε με τους το σύντροφό και τους φίλους σας και κρατήστε σημειώσεις.

3. Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε κάποια θεματική ιστοσελίδα ή κάποιο blog και να τα εξελίξετε σε επικερδή δραστηριότητα πρέπει να μαζέψετε πρωτότυπο και ποιοτικό περιεχόμενο, κάτι που φυσικά απαιτεί μελέτη, σχεδιασμό και φυσικά χρόνο και υπομονή. Ακόμα και αν μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ κομψή ιστοσελίδα εύκολα και δωρεάν, το περιεχόμενο είναι “ο βασιλιάς” και απαιτεί αντίστοιχη αντιμετώπιση!

4. Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επενδύσετε αρκετές ημέρες, μήνες, ίσως και κάποια χρόνια για να επιτύχετε τον επαγγελματικό σας στόχο και τα κέρδη που ονειρεύεστε, ανάλογα βέβαια με το αντικείμενο που έχετε επιλέξει. Μια αρχική επένδυση σε χρόνο αλλά και χρήμα είναι η αρχή κάθε προσωπικής επιχείρησης.

5. Μήπως χρειάζεται να γίνετε και πάλι μαθήτρια σε κάποιο αντικείμενο; Μπορεί να απαιτείται η παρουσία σας σε κάποιο σεμινάριο ή ακόμα και η παρακολούθηση online μαθημάτων. Πληθώρα σεμιναρίων και οδηγών βήμα-βήμα μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο, δωρεάν ή πληρώνοντας κάποια μικρά δίδακτρα.

Εάν θέλετε πραγματικά να εργαστείτε από το σπίτι, δεν σας ωφελούν οι βιαστικές κινήσεις. Αντίθετα, ενδέχεται να σας προκαλέσουν απογοήτευση και να έχουν σαν αποτέλεσμα το περιβάλλον σας να σας αντιμετωπίσει αρνητικά. Λίγη υπομονή καθώς και ο προσεκτικός σχεδιασμός των κινήσεών σας είναι περισσότερο πιθανό να σας φέρουν πιο κοντά στο όνειρό σας!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>