Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Επαγγελματικό blogging: 9 πράγματα που εύχομαι να γνώριζα όταν ξεκινούσα, μέρος Α’

photo via https://www.flickr.com/photos/kunel/

 

Λαμβάνουμε συχνά email σας με ερωτήσεις για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο με σκοπό να αποτελέσει πηγή εισοδήματος. Σήμερα φιλοξενούμε το άρθρο της Helen Lindop, η οποία μας εξηγεί πώς έκανε ακριβώς αυτό. Το σάιτ Business Plus Baby είναι η προσωπική της επιχείρηση και η ηλεκτρονική επαγγελματική της διαδρομή ως μαμά εργαζόμενη από το σπίτι.
photo via https://www.flickr.com/photos/kunel/
photo via kunel

Πριν από δύο χρόνια αποφάσισα ότι ήθελα να κερδίζω τα προς το ζην ονλάιν. Ήταν το μοναδικό είδος δουλειάς που είχε αρκετή ευελιξία ώστε να μπορεί να συνυπάρξει με τη χαοτική μου οικογένεια!

Το 2009 δεν γνώριζα ουσιαστικά πώς μπορούσα να έχω ένα σεβαστό εισόδημα από το Διαδίκτυο και έτσι η δημιουργία ενός ιστολογίου ήταν ο τρόπος που βρήκα για να βουτήξω σε αυτόν τον χώρο, να γνωρίσω ανθρώπους και να αρχίσω να μαθαίνω στην πορεία. Τότε, το ιστολόγιό μου φιλοξενούνταν στο WordPress και το μετέφερα στο businessplusbaby.com τον Ιούλιο του 2009.

Έμαθα πάρα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια (συγγραφή κειμένων, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, δημοσιεύσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακό μάρκετινγκ…). Έγραψα ένα βιβλίο γνώρισα εκπληκτικούς ανθρώπους, έχω τακτική στήλη στο My Family Magazine και ξεκίνησα το πρώτο μου ηλεκτρονικό σεμινάριο, το Earn What You Deserve as Mumpreneur (Κέρδισε αυτό που σου αξίζει ως μητέρα-επιχειρηματίας). Α ναι, έκανα και παιδί! Το ταξίδι μου ήταν μεγάλο.

Έτσι λοιπόν, αν ξεκινάτε μια ηλεκτρονική επιχείρηση ή αν ελπίζετε να αποκτήσετε ένα καλό εισόδημα από το ιστολόγιό σας, ιδού όλα όσα θα ήθελα να γνώριζα εκείνον τον Μάιο του 2009…

• Η εργασία ονλάιν είναι ομαδικό σπορ

Μπορεί να φαίνεται ότι κάθομαι μόνη μου μπροστά στον υπολογιστή μου αλλά βασίζομαι απόλυτα στους άλλους που θα διαβάσουν και θα διαδώσουν το Business Plus Baby. Αυτό ονομάζεται συχνά «διαδικτυακή επισκεψιμότητα» αλλά στην ουσία πρόκειται για αληθινούς ανθρώπους (εμάς, εσάς, εμένα, όλους μας) με αληθινές ζωές και είναι κάτι που δεν ξεχνάω ποτέ. Δημιουργώντας μια ηλεκτρονική επιχείρηση χαράσσουμε γραμμές για να ενώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, διαδίδοντας το μήνυμα για ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία.

Όλα βασίζονται στις σχέσεις.

• Μπορείς να «γνωρίσεις κόσμο» ουσιαστικά, χωρίς καν να βγεις από το σπίτι σου

Είμαι ΠΟΛΥ τυχερή που στήνω μια οικιακή επιχείρηση τη σημερινή εποχή. Το Διαδίκτυο καθιστά δυνατή την έναρξη μιας επιχείρησης με οικονομικό τρόπο από το σπίτι – το θέμα θα ήταν διαφορετικό αν είχα αποκτήσει παιδιά νωρίτερα. Με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά πήρα το πρώτο μου email όταν ήμουν 21 χρονών (και χρειάστηκε να το τυπώσουν και να μου το ταχυδρομήσουν επειδή το 1993 δεν είχα σύνδεση στο Ίντερνετ!).

Αρκετά όμως μ’ αυτά γιατί αρχίζω και ακούγομαι μεγάλη…

Είμαι εντυπωσιασμένη από το πόσο καλά μπορείς να δικτυωθείς χωρίς να συναντάς κόσμο πρόσωπο με πρόσωπο χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το Skype ακόμα και σηκώνοντας το τηλέφωνο. Με την Antonia Chitty κατορθώσαμε να γράψουμε το Start a Family Friendly Business χωρίς να έχουμε γνωριστεί ποτέ από κοντά!

Φυσικά, τίποτα δεν συγκρίνεται με μια γνωριμία από κοντά στον αληθινό κόσμο, έτσι αν μπορείτε να συνδυάσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μερικά καλά επιλεγμένα συνέδρια, θα έχετε ένα ισχυρότατο σύστημα δικτύωσης.

• Το ζήτημα δεν είναι να «βγάλεις χρήματα από το ιστολόγιό σου», το ζήτημα είναι να στήσεις μια επιχείρηση που θα έχει ένα ιστολόγιο στο επίκεντρο

Ένα ιστολόγιο χωρίς ουσιαστική επιχείρηση πίσω του είναι απλά μια διαφημιστική καμπάνια. Και δεν υπάρχει λόγος να προωθήσετε τον εαυτό σας αν δεν έχετε τίποτα να πουλήσετε. Μακάρι να είχα ξεκινήσει την προώθηση προϊόντων τρίτων ως affiliate από την αρχή κιόλας διότι, ακόμα και αν δεν έβγαζα δεκάρα, τουλάχιστον θα μάθαινα πώς να το κάνω.

Νόμιζα ότι η διατήρηση ιστολογίου ήταν κάποιο μαγικό νέο είδος ηλεκτρονικής επιχείρησης αλλά κατανοώ πλέον ότι είναι ακριβώς το ίδιο με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Πρέπει να βρεις τι θέλει ο κόσμος και να το προσφέρεις παρέχοντας άριστη εξυπηρέτηση. Οι κανόνες είναι λίγο διαφορετικοί ονλάιν – κυρίως επειδή είναι πιο δύσκολο να χτίσεις μια σχέση όταν δεν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο – αλλά διαφορετικά πρόκειται για επαγγελματική συναλλαγή.

Οι συμβουλές της Helen δεν τελειώνουν εδώ. Διαβάστε το δεύτερο μέρος της ιστορίας της εδώ.

Previous Article

Τα παιδιά της μαμάς WAHM, ο υπολογιστής και το Ίντερνετ

Next Article

Επαγγελματικό blogging: 9 πράγματα που εύχομαι να γνώριζα όταν ξεκινούσα, μέρος Β’

You might be interested in …

Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Μυλόπουλο του bBooks.gr

Από την επικοινωνία μας, βλέπουμε ότι στην αναζήτηση επιλογών για εργασία εξ αποστάσεως πρωταρχική θέση κατέχει και η έρευνα γύρω από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στο Mammas Work At Home φιλοξενούμε σήμερα τον κ. Αλέξανδρο Μυλόπουλο, […]

Θέλω δουλειά στο σπίτι εδώ και τώρα!

Με πολύ χαρά δεχόμαστε τις δικές σας επιστολές με θέμα, τι άλλο, το ενδεχόμενο της εργασίας από το σπίτι. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η επικοινωνία μαζί σας και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την […]

Usborne Books

WAHM αντιπρόσωποι παιδικών εκδόσεων

  Αναζητώντας υλικό στο διαδίκτυο, εντοπίσαμε τις εκδόσεις Usborne, τις οποίες γνωρίζαμε ήδη καθώς βιβλία τους μπορούμε να βρούμε και σε καταστήματα στην Ελλάδα. Η νέα πληροφορία για εμάς όμως, ήταν το Usborne Books at […]