Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Επαγγελματικό blogging: 9 πράγματα που εύχομαι να γνώριζα όταν ξεκινούσα, μέρος Β’

photo via https://www.flickr.com/photos/anniemole/

 

Λαμβάνουμε συχνά email σας με ερωτήσεις για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο με σκοπό να αποτελέσει πηγή εισοδήματος. Σήμερα φιλοξενούμε το άρθρο της Helen Lindop, η οποία μας εξηγεί πώς έκανε ακριβώς αυτό. Το σάιτ Business Plus Baby είναι η προσωπική της επιχείρηση και η ηλεκτρονική επαγγελματική της διαδρομή ως μαμά εργαζόμενη από το σπίτι.
photo via https://www.flickr.com/photos/anniemole/
photo via anniemole

Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, διαβάστε το πρώτο μέρος της ιστορίας της εδώ.

• Μην υπερβάλλετε

Ανά διαστήματα έχω την αίσθηση ότι γνωρίζω μόνο ένα μικρό κομματάκι από όλα όσα πρέπει στην ουσία να ξέρω. Πάντα θα υπάρχει ένας απίστευτος όγκος γνώσεων που δεν θα κατέχετε. Συνεχίστε να κάνετε ένα-ένα βήμα προς τα εμπρός και θα εκπλαγείτε από την πρόοδό σας.

Όταν ενημερώνεστε για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις ή το blogging, ενδέχεται ο κάθε ειδήμων που συμβουλεύεστε να έχει και διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο. Και έτσι είναι κατά κάποιον τρόπο. Έτσι, ένας καλός τρόπος να βρείτε μιαν άκρη είναι ακολουθήσετε έναν μόνο ειδικό επί του θέματος (ή περισσότερους με παρόμοια προσέγγιση). Αν ακολουθείτε τις συμβουλές που δίνει κάθε ιστολόγιο που διαβάζετε, δεν πρόκειται να καταλήξετε πουθενά. Ή θα μπερδευτείτε περισσότερο.

• Μην εφησυχάζετε

Είναι εύκολο να χαλαρώσετε και να πείτε ότι αρκεί, για παράδειγμα, να γράφετε 3 αναρτήσεις την εβδομάδα στο ιστολόγιό σας. Τα πράγματα δεν είναι όμως έτσι. Οι τακτικές δημοσιεύσεις καλών αναρτήσεων είναι σημαντικές αν το ιστολόγιό σας είναι η καρδιά της επιχείρησής σας αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να εμπλουτίζετε συνεχώς τη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, να προωθείτε το ιστολόγιό σας, να αυξάνετε ή να διατηρείτε τις πηγές εισοδήματός σας (π.χ. να βρίσκετε διαφημιζόμενους, να γράφετε ηλεκτρονικά σεμινάρια, να προωθείτε προϊόντα τρίτων μέσω προγραμμάτων affiliate) και άλλα πολλά.

Οι ερωτήσεις που θέτω στον εαυτό μου για να μένω σε εγρήγορση είναι….. «Χρησιμοποιώ τον χρόνο μου όσο πιο αποτελεσματικά μπορώ;», «Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος να εκτελέσω μια εργασία;», «Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναθέσω μια εργασία σε τρίτο επί πληρωμή αντί να παλεύω μόνη μου;», «Δείχνει επαγγελματική η δουλειά μου;», «Έχω θέσει αρκετά υψηλούς στόχους;», «Τι πραγματικά θέλουν οι αναγνώστες μου από μένα;», «Με ποιους άλλους πρέπει να έρθω σε επαφή;».

• Μην χάνετε τον καιρό σας και μην αγχώνεστε για νούμερα άνευ ουσίας. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να δουλέψετε και να χτίσετε την επιχείρησή σας.

Είναι εύκολο να κολλήσετε με τον ακριβή αριθμό των επισκεπτών που έρχονται στο σάιτ σας ελέγχοντας τα στατιστικά πολλές φορές την ημέρα, ενώ αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι ο αριθμός αυτός να αυξάνει σταδιακά κάθε μήνα.

Η ποιότητα είναι καλύτερη από την ποσότητα. Οι υψηλοί αριθμοί επισκεψιμότητας είναι ίσως σημαντικοί αν πουλάτε διαφημιστικό χώρο. Όσον αφορά τα υπόλοιπα επαγγελματικά ιστολόγια, είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας μικρότερος αριθμός επισκεπτών που εκτιμούν πραγματικά αυτό που κάνετε παρά πολλοί επισκέπτες οι οποίοι έρχονται μια φορά και δεν επιστρέφουν ποτέ.

• Η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι απίστευτα σημαντική

Έχετε προσέξει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να θυμίζουν τον πυρετό του χρυσού; Σε σύγκριση με το Facebook, το Twitter, το StumbleUpon, το YouTube (και ο κατάλογος συνεχίζεται…) το παλιό καλό μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ίσως ακούγεται ελαφρώς παλαιάς κοπής, ωστόσο δεν υπάρχει υπεύθυνος μάρκετινγκ που να μην πιστεύει ότι η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι πολύ μα πολύ σημαντική. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα μια τεράστια λίστα αλλά μια λίστα με ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν και ακούν αυτό που έχετε να πείτε. Χρειάζεται εξάσκηση για την αποστολή καλών προωθητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρόνος για να το πετύχετε σωστά. Έτσι, αν προωθείτε ηλεκτρονικά την επιχείρησή σας, η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμέσως τώρα. Καλό είναι το ιστολόγιο αλλά η πραγματική επαφή με τον κόσμο επιτυγχάνεται αν έχετε τις διευθύνσεις του email του. (Και μόλις τις αποκτήσετε, είναι στο χέρι σας να στείλετε κάτι που οι παραλήπτες θα θέλουν όντως να ανοίξουν και να δουν – γι’ αυτό χρειάζεται η εξάσκηση που λέγαμε!)

• Έργο ολοκληρωμένο και όχι τέλειο

Το γεγονός ότι η δουλειά σας προβάλλεται σε όλον τον κόσμο, είναι κάτι που ίσως τρομάζει. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ξοδέψετε άπειρο χρόνο για να τελειοποιήσετε την ανάρτηση, το ηλεκτρονικό βιβλίο, το ηλεκτρονικό σεμινάριο, το ιστολόγιο, το σάιτ σας (ή ό,τι άλλο ετοιμάζετε) πριν τελικά να το δημοσιεύσετε. Πρέπει να συμβιβαστείτε με ένα «αρκετά καλό αποτέλεσμα» και όχι με ένα τέλειο αποτέλεσμα, διαφορετικά δεν θα είστε όσο παραγωγικοί χρειάζεται για να αποτελέσει αυτή η ενασχόληση το εισόδημά σας.

(Εγώ πάντως δεν έχω βρει ακόμα τη χρυσή τομή!)

• Μην μετανιώνετε

Ένα από τα πράγματα που έμαθα για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις είναι ότι στο μυαλό μας τριγυρίζει συχνά η εξής σκέψη: «Αααχ! Και να ήξερα το τάδε ή το δείνα πριν από 6 μήνες θα είχα γλιτώσει ΤΟΣΟ χρόνο και κόπο!» Ωστόσο, ο μοναδικός τρόπος για να μάθει κανείς είναι να μπει στον χορό και να χορέψει, που σημαίνει ότι στην πορεία θα γίνουν και λάθη.

Αρκετά όμως με την αναπόληση, ας βάλουμε μπροστά για την επόμενη διετία!

Previous Article

Επαγγελματικό blogging: 9 πράγματα που εύχομαι να γνώριζα όταν ξεκινούσα, μέρος Α’

Next Article

Οι φίλοι σας έχουν καταλάβει ότι εργάζεστε από το σπίτι;

You might be interested in …

remote working

Μορφές εργασίας από το σπίτι.

Τηλε-εργασία Στον σύγχρονο ασύρματο κόσμο που ζούμε, οι εργοδότες έχουν αρχίσει να διακρίνουν τα πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι και να εμπιστεύονται τους εργαζόμενους που την επιλέγουν. Μπορείτε να συζητήσετε το ενδεχόμενο της τηλε-εργασίας […]

Ο σύντροφος της μαμάς WAHM.

Είμαι της άποψης ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να προφυλάσσει όσο μπορεί τον ελεύθερο χρόνο του και να φροντίζει ολοκληρώνοντας την εργασία του, να κρατάει ένα μέρος της ημέρας για τον ίδιο και τους αγαπημένους του. […]