Τα παιδιά της μαμάς WAHM, ο υπολογιστής και το Ίντερνετ

Η μαμά που εργάζεται στο σπίτι ασχολείται αναπόφευκτα αρκετά με τον υπολογιστή. Ακόμα και αν η εργασία της δεν είναι στον υπολογιστή καθεαυτό, ελέγχει την αλληλογραφία της ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Τα παιδιά του σπιτιού εξοικειώνονται από μικρά με αυτήν τη διαδικασία, βλέπουν, μαθαίνουν και εξελίσσονται σιγά σιγά σε μικρούς χρήστες!Ο υπολογιστής μπορεί να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά από μικρή ηλικία, εφόσον έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει να ελέγχουμε τον χρόνο και το περιεχόμενο. Ας δούμε μερικές ιδέες γνωριμίας των παιδιών με το Ίντερνετ και πώς μπορούμε να διδάξουμε τη σωστή χρήση του.

· Βρίσκουμε παιχνίδια και ζωγραφιές ονλάιν. Υπάρχουν αρκετά δωρεάν προγράμματα με ζωγραφική, παζλ, λαβυρίνθους καθώς και παιχνίδια ανά ηλικία. Μαθαίνουμε αναζήτηση, περιήγηση και εκτυπώνουμε.

· Επισημαίνουμε τις αναδυόμενες διαφημίσεις που ανοίγουν πολλές φορές σε ιστοσελίδες με δωρεάν προγράμματα και μαθαίνουμε στο παιδί να τις ξεχωρίζει και να τις κλείνει.

· Διαλέγουμε μαζί τα προϊόντα που ψωνίζουμε από ηλεκτρονικά καταστήματα. Και θα είναι διασκεδαστικό να διαλέξουν μαζί μας και θα δουν τη διαδικασία περιήγησης.

· Με τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορούμε να πληρώσουμε μαζί τις αγορές μας και να μιλήσουμε για την ασφάλεια στις συναλλαγές.

· Μπορούμε να τους δείχνουμε το ηλεκτρονικό προφίλ μας για να μάθουν τι είναι και πώς χρησιμοποιείται. Μια μητέρα WAHM είναι πολύ πιθανό εκτός από προσωπικό προφίλ, να διαθέτει και επαγγελματικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθεί τη δουλειά της και συνεπώς να το χρησιμοποιεί καθημερινά.

· Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Ίντερνετ για καθημερινά πράγματα που τα παιδιά γνωρίζουν ήδη και τους είναι οικεία, όπως για να δούμε το πρόγραμμα της τηλεόρασης ή για να βρούμε σε ποιον κινηματογράφο παίζεται η αγαπημένη τους ταινία.

· Βλέπουμε βίντεο στο youtube από παιδικές σειρές ή τραγούδια. Κατά προτίμηση δεν αφήνουμε τα παιδιά να περιηγηθούν μόνα τους σε σάιτ με αναρτημένα βίντεο και να επιλέγουν μόνα τους την επόμενη προβολή. Στη λίστα δίπλα από την προβολή της επιλογή μας εμφανίζονται προτεινόμενα βίντεο για να δούμε στη συνέχεια. Πολλές φορές οι τίτλοι παιδικών ταινιών και καρτούν παραφράζονται και αντιστοιχούν σε περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για παιδιά!

Καλή και ασφαλή περιήγηση!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , , ,
Ένα σχόλιο στο “Τα παιδιά της μαμάς WAHM, ο υπολογιστής και το Ίντερνετ
  1. sstamoul says:

    Είναι φοβερή αυτή η εξοικείωση που αποκτούν, τόσο γρήγορα! Ένιωσα αμήχανα όταν λέγοντας στην τριών ετών κόρη μου ότι δεν ήξερα την απάντηση σε μια ερώτηση μου είπε "μαμά, μη λες δεν ξέρω, δες το στο ίντερνετ"!

1 Pings/Trackbacks για "Τα παιδιά της μαμάς WAHM, ο υπολογιστής και το Ίντερνετ"
  1. […] αναφερθεί και στο παρελθόν σε ανάλογο θέμα στο άρθρο Τα παιδιά της μαμάς WAHM, ο υπολογιστής και το Ίντερνετ. Το mammasworkathome παρουσιάζει μερικές εύστοχες προτάσεις, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>