Πρόταση απασχόλησης: ένα κάστρο από χαρτόνι.

Καλοκαίρι και οι μητέρες WAHM χρειαζόμαστε ιδέες και προτάσεις απασχόλησης των νεαρών μας στο σπίτι, είτε συνεχίζουμε να εργαζόμαστε είτε κάνουμε ένα διάλειμμα και παίζουμε και εμείς μαζί τους. Η Λυδία μας δίνει μια πρόταση για μια υπέροχη κατασκευή αλλά και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σχετικά με τις αγορές και τα προϊόντα που απευθύνονται στα παιδιά. Ό,τι φτιάχνεις μόνος σου έχει πάντα μεγαλύτερη αξία!

Αντιγράφουμε ένα κομμάτι που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση:

Τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν πολύ περισσότερα από ό,τι συνήθως νομίζουμε. Με τον καιρό κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι και να αισθάνεσαι αμέσως υποχρεωμένος-η να καλύψεις κάθε επιθυμία τους. Οι πραγματικοί λόγοι που σε κάνουν να δυσκολεύεσαι μπορεί να είναι απολύτως κατανοητοί και από το παιδί σου. Αν π.χ. πιστεύεις πως αυτό που επιθυμεί είναι μια άχρηστη βλακεία που θα την βαρεθεί αμέσως και την θέλει απλά γιατί το είδε σε μια διαφήμιση, μπορείς με όμορφο τρόπο να του το εξηγήσεις. Και οι εξηγήσεις στα παιδιά περιέργως δίνονται αποτελεσματικότερα με πράξεις κι όχι με θεωρίες κι αναλύσεις. Αρχικά μπορείς να του πάρεις εν γνώσει σου κάτι που στη διαφήμιση φαίνεται λαχταριστό και φανταχτερό και να το αφήσεις να νιώσει μόνο του την απογοήτευση. Να δει μόνο του ότι αυτό που προβάλλεται δεν είναι πάντα αυτό που πραγματικά είναι. Η επιλογή στην κρίση σου, είναι πολλά τα προσφερόμενα ;-)

Ο τίτλος στην ανάρτηση είναι σαφής και ξεκάθαρος: «Τρέμετε πολυεθνικές, τα παιδιά μπορούν και μόνα τους»! Επισκεφτείτε το μπλογκ της Λυδίας, Ecofamily, γιατί όλοι μια οικογένεια είμαστε και δείτε βήμα προς βήμα την κατασκευή του υπέροχου κάστρου αλλά και τις απόψεις μιας πολύ συνειδητοποιημένης μαμάς.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Αταξινόμητα
Tags: , ,
0 σχόλια στα “Πρόταση απασχόλησης: ένα κάστρο από χαρτόνι.
1 Pings/Trackbacks για "Πρόταση απασχόλησης: ένα κάστρο από χαρτόνι."
  1. […] πολύ χρόνο τον οποίο μπορείτε να διοχετεύσετε σε παιδικές δραστηριότητες και σε αυτά τα μικρά, χιονισμένα κουραμπιεδάκια που […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>