Η μαμά wahm πάει διακοπές!

Είμαι σε οικογενειακές διακοπές στο χωριό και το γραφείο μου μετακόμισε μαζί μου, ενεργοποιείται όμως μόνο για λίγο κάθε μέρα. Διαβάζοντας κάποια κείμενα που είχα πάρει μαζί μου και αλλά και βιώνοντας προσωπικά την κατάσταση μιας μαμάς wahm σε διακοπές, παραθέτω μερικές ιδέες και προτάσεις για τις διακοπές. Με το μυαλό να αλαφραίνει από την παραλία, το καρπούζι, τις ομορφιές της εξοχής και τα παιδικά παιχνίδια, αντλούμε δυνάμεις για τον χειμώνα που ευτυχώς ακόμα είναι πολύ μακριά!

Δεν είναι επιτακτική ανάγκη να κουβαλήσετε ολόκληρο το γραφείο στις διακοπές σας! Ένας σποραδικός έλεγχος των email σας ενδέχεται να είναι αρκετός.

Αν χρειαστεί να απουσιάσετε από το γραφείο-σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα (διακοπές στο εξοχικό ή το χωριό), αναζητήστε τα δωρεάν hot spots για wi-fi στην περιοχή σας. Πολλά καφέ ή εστιατόρια προσφέρουν επίσης wi-fi δωρεάν για τους θαμώνες τους. Ερευνήστε το θέμα της πρόσβασης στο internet πριν αναχωρήσετε από τη βάση σας! Να έχετε υπόψη σας ότι ένας φορητός υπολογιστής με μεγάλη οθόνη έχει καλύτερη δυνατότητα σύνδεσης από ένα netbook (η κεραία του απλώνεται σε επιφάνεια αντίστοιχη με της οθόνης) και αυτό ισχύει κυρίως για τα δωρεάν δημοτικά wi-fi που καλύπτουν μεγαλύτερη περιοχή.

Η ξεκούραση και η χαλάρωση έχουν σαν αποτέλεσμα την γέννηση νέων ιδεών! Ακόμα και αν είστε στην παραλία ή αν είναι πολύ ζέστη για να δουλέψετε, καταγράψτε τις ιδέες σας σε ένα μικρό σημειωματάριο για να τις επεξεργαστείτε μετά την επιστροφή σας.

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι η παραγωγικότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πεσμένη, αυτό θα σας γλιτώσει απο πολλά νεύρα! Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που όλοι μας χρειαζόμαστε διακοπές.

Αν όταν είστε σπίτι με τα παιδιά σε διακοπές είναι πολύ δύσκολο να τα κρατήσετε δημιουργικά απασχολημένα και να εργάζεστε ταυτόχρονα, στις διακοπές αυτό είναι/φαντάζει ακατόρθωτο. Τα παιδιά σας αξίζουν όλη την προσοχή σας για αυτό αφιερώστε χρόνο σε βόλτες, κάστρα στην άμμο, πλατσουρίσματα και δροσιστικά παγωτά στα μέρη που τους αρέσουν. Μπορείτε να γίνετε και πάλι για λίγο εργαζόμενη μετά τον βραδυνό τους ύπνο ή όταν είναι ιδιαίτερα απορροφημένα σε μια ευχάριστη δραστηριότητα.

Το να απομακρυθείτε αρκετά εως και τελείως από την επαγγελματική σας δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητα ζημιογόνο, κάποιες φορές επιβάλλεται κιόλας! Αυτό θα πρέπει να το προσέξουν ιδιαίτερα οι μητέρες που είναι αφεντικά του εαυτού τους ή διευθύνουν κάποια επιχείρηση.

εργασία στις διακοπές

Το γραφείο μου μετακόμισε για λίγο δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά στον νομό Χανίων.

Καλές διακοπές και για το mammasworkathome σε λίγες μέρες!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>