10 συμβουλές για καλύτερο blogging

Μας αρέσει το blogging, πιστεύουμε να το έχετε καταλάβει! Συντηρούμε διάφορα ιστολόγια – τα γνωστά μας blogs – σχεδόν από το 2005, συχνάζουμε σε πολλά άλλα στην μπλογκόσφαιρα και φυσικά διαβάζουμε στο διαδίκτυο συμβουλές και σωστές πρακτικές για καλύτερο blogging. Η μητέρα WAHM μπορεί να χρησιμοποιήσει το blogging για να μοιραστεί τις σκέψεις της, τα κατορθώματα των παιδιών της, κατασκευές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα καθώς και να το χρησιμοποιήσει σαν εταιρικό εργαλείο, με σκοπό την προώθηση της δουλειάς της και την προσέλκυση πελατών. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα και θα θέλατε να βελτιώσετε το προσωπικό ή εταιρικό σας blog, ακολουθούν δέκα συμβουλές-προτάσεις για ένα blog που θα σας εκφράζει και παράλληλα θα προσελκύει έναν ικανό αριθμό επισκεπτών.
blogging tips popelix
#1 Τα πολλά banners και blinkies που αναβοσβήνουν σε όλη την οθόνη είναι κουραστικά. Περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα και κατά καιρούς κάντε ένα γενικό ξεσκόνισμα σε μπανεράκια και συνδέσμους που δεν ισχύουν πια.
#2 Η αντιγραφή βλάπτει σοβαρά το blogging! Ζητήστε απαραίτητα άδεια και αναδημοσιεύστε τμηματικά με αναφορά στην πηγή. Το google θα μείνει ευχαριστημένο και θα γλιτώσετε και το κράξιμο.
#3 Μια εικόνα σχετική με το κείμενο μιας ανάρτησης την κάνει πιο ευχάριστη και ξεκουράζει τον αναγνώστη. Και εδώ θα πρέπει να σεβαστείτε τους κανόνες πνευματικών δικαιωμάτων.
#4 Αν τα πράγματα με το blog σας άρχισαν να σοβαρεύουν, επενδύστε σε ένα domain του τύπου www.myblogname.gr. Θα σας κοστίσει περίπου 25 ευρώ για δύο χρόνια.
#5 Το λευκό φόντο στο πρότυπο ενός blog κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Φωτογραφίες, banners και κείμενο είναι πιο σαφή και ευανάγνωστα.
#6 Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος ότι γράψατε κάτι καινούριο. Ενημερώστε το κοινό σας με email για νέες αναρτήσεις χρησιμοποιώντας την δωρεάν υπηρεσία Feedburner. 
#7 Blogger ή WordPress.com, το θέμα χρειάζεται πολύ συζήτηση! Η πλατφόρμα blogger αποτελεί μια πιο εύκολη λύση για κάποιον αρχάριο αλλά το wordpress.com υπερτερει σχεδιαστικά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο αναζητώντας blogger versus wordpress. 
#8 Ελέγξτε τα άρθρα σας για ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, στον τίτλο και στο κυρίως κείμενο πριν από τη δημοσίευση. Η προεπισκόπηση ενός post πριν από την τελική δημοσίευση βοηθάει αρκετά σε αυτό.
#9 Ξοδέψτε λίγο χρόνο να γράψετε κάτι αντιπροσωπευτικό για εσάς στην περιγραφή του προφίλ σας, μην ξεχνάτε ότι είναι η ταυτότητά σας στην μπλογκόσφαιρα!
#10 Αν απολαμβάνετε τα σχόλια από τους αναγνώστες σας, πρέπει να απαντάτε σαν καλοί οικοδεσπότες και ενίοτε να ανταποδίδετε την επίσκεψη στο δικό τους blog.

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις παραπάνω συμβουλές. Περιμένουμε τη γνώμη σας και τις δικές σας προτάσεις για ακόμα καλύτερο blogging!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , , ,
Ένα σχόλιο στο “10 συμβουλές για καλύτερο blogging
  1. PEPI says:

    Σας ευχαριστούμε πολύ blogομανούλες…οι συμβουλές σας είναι σημαντικές και πραγματικά κάποιοι πρέπει να τις ακολουθήσουν/ουμε…επιβάλλεται!

4 Pings/Trackbacks για "10 συμβουλές για καλύτερο blogging"
  1. […] Guide. Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας έχουμε αναφέρει συμβουλές για καλύτερο blogging, πώς μπορούμε να εξελίξουμε ένα μπλογκ σε […]

  2. […] να κελαηδάω στο twitter και πότε να γράφω για τις μητέρες WAHM. Όπως και να χει, σήμερα που έχω κέφια, αραδιάζω την […]

  3. […] ιστοσελίδα και σκέφτεστε να προσθέσετε ενότητα μπλογκ; Αναρωτιέστε τι νόημα έχει μια ενότητα νέων αν δεν […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>