Τα σαλιγκάρια και η επιχειρηματική καινοτομία

snail

Τη Δευτέρα είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε στην εκδήλωση TEDxAcademy και να παρακολουθήσουμε από κοντά 18 διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Η φετινή διοργάνωση είχε τον τίτλο «Step Forward» και μας καλούσε έναν-έναν ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί συλλογικά να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, σε μια εποχή που είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ.

Στην τρίτη ενότητα της βραδιάς, τη «Νέα Εποχή», ακούσαμε την ομιλία της κυρίας Παναγιώτας Βλάχου και πληροφορηθήκαμε μια ξεχωριστή ιστορία επιχειρηματικότητας. Η ιστορία ξεκίνησε όταν μια βροχερή μέρα στην Κόρινθο, η κ. Βλάχου μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή της η οποία ζούσε τότε στην Ελβετία και την ενημέρωσε ότι είχε μόλις πληρώσει 37 ευρώ για μια ποσότητα οκτώ σαλιγκαριών. Η κ. Βλάχου κοίταξε έξω από το παράθυρο τον βρεγμένο κήπο της που ήταν γεμάτος από σαλιγκάρια και η ιδέα γεννήθηκε. Έτσι δημιουργήθηκε στην Κόρινθο η εταιρεία FEREIKOS-HELIX που ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.

Η ιστορία της εταιρείας είναι σαφώς μια ιστορία επιχειρηματικής επιτυχίας αλλά και αισιοδοξίας. Οι ιδέες γεννιούνται, υλοποιούνται και προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές απασχόλησης και τρόπου ζωής.

Οι φετινές ομιλίες της εκδήλωσης δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί ηλεκτρονικά αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες των περσινών διοργανώσεων TEDxAcademy και TEDxWomen.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Απόψεις
Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>