Εργαζόμενοι στο σπίτι διαρκώς (;) online

Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο για εκείνους που εργάζονται από το σπίτι. Είναι ένα κανάλι επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, πηγή πληροφοριών και έμπνευσης ακόμα και αγορά εργασίας για σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων. Δεν χρειάζεται παρά μια ολιγόωρη διακοπή στη γραμμή του γρήγορου internet για να συνειδητοποιήσουμε πόσο απαραίτητο μας είναι, ανάγκη που φτάνει στα όρια του “εθισμού” κάποιες φορές.
Εργαλείο αλλά και μια μαύρη τρύπα που μπορεί να καταβροχθίσει το χρόνο και την ενεργητικότητά μας. Το πρόγραμμα ανάγνωσης των emails μας ειδοποιεί συνέχεια για νέα μηνύματα, για την κατάσταση στο facebook και το twitter, η εφαρμογή ανάγνωσης των ροών RSS είναι συνέχεια γεμάτη νέες αναρτήσεις και εμείς, πελαγωμένοι από τον όγκο των πληροφοριών που καλούμαστε να επεξεργαστούμε, απομακρυνόμαστε συχνά από το βασικό αντικείμενο της εργασίας μας. Σκεφτείτε μια μητέρα που διατηρεί μια μικρή οικοτεχνία κοσμημάτων να ξοδέψει όλο το πρωινό ψάχνοντας για πρωτότυπες δημιουργίες στο etsy.com ενώ εκκρεμούν μια σειρά από παραγγελίες που πρέπει να διεκπεραιώσει. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους επαγγελματίες του διαδικτύου όπου το αντικείμενο της εργασίας τους είναι μόνο ένα κλικ μακριά από το άσκοπο σερφάρισμα και το social-NOT-working.
Αν και εσείς συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να ξοδεύετε στο διαδίκτυο περισσότερο χρόνο απ’ όσο χρειάζεται, δοκιμάστε ακόμα και να τραβήξετε το καλώδιο του δικτύου για λίγες ώρες. Αν η βασική εργασία σας δεν απαιτεί τη χρήση υπολογιστή, είστε από τους τυχερούς και μπορείτε πιο εύκολα να βάλετε όρια στην πλοήγηση στο διαδίκτυο. Αν όχι, δοκιμάστε έστω να έχετε κλειστό το πρόγραμμα ανάγνωσης των emails σας και να το ανοίγετε δύο ή τρεις φορές την ημέρα, ανάλογα με το φόρτο εργασίας αλλά και τα ωράρια των συνεργατών σας. Προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτά θέλουν μέτρο! Συγκεντρωθείτε στην εργασία σας χωρίς ηλεκτρονικές ενοχλήσεις ή αφιερώστε χρόνο στην off-line ανάγνωση άρθρων, βιβλίων ή οδηγών (tutorials) την οποία τόσο καιρό αναβάλλετε. Αν το μυαλό σας έχει κουραστεί και χρειάζεστε ένα διάλειμμα, προτιμήστε έναν μικρό περίπατο ή ποτίστε τα λουλούδια σας. Η σπατάλη του διαδικτυακού χρόνου φέρνει κόπωση, μειώνει την παραγωγικότητα και σας απομακρύνει από το στόχο σας, όσο και αν νομίζετε ότι βρίσκεστε μόλις ένα παράθυρο ή ένα κλικ μακριά.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , ,
0 σχόλια στα “Εργαζόμενοι στο σπίτι διαρκώς (;) online
2 Pings/Trackbacks για "Εργαζόμενοι στο σπίτι διαρκώς (;) online"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>