Η εργασία από το σπίτι και το πνεύμα των Χριστουγέννων

Δεν θα ξεχάσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως εργαζόμενη σε μια εταιρεία που είχε τα γραφεία της μακριά από το κέντρο. Το ΜΕΤΡΟ ήταν υπό κατασκευή και η διαδρομή για το γραφείο ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο. Παραμονή Χριστουγέννων, μετά το εταιρικό πάρτι, τα κεράσματα και τις ευχές, ξεκινήσαμε για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής. Ακούγεται λίγο δραματικό αλλά μήπως δεν ήταν απελπισία να ξοδέψεις πάνω από τρεις ώρες στο δρόμο για να περάσεις την πόρτα του σπιτιού σου; Και να σκεφτείς ότι επέστρεφα στο σπίτι της μαμάς μου, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες ήταν στολισμένα στις πιατέλες και δεν είχα καμία ανησυχία για το αυριανό οικογενειακό γεύμα!

Κάθε γονιός που εργάζεται στο σπίτι γνωρίζει ότι οι μεγάλες γιορτές σημαίνουν σχολικές διακοπές οπότε παιδιά και γονείς συνυπάρχουν για πολλές ώρες στο σπίτι. Αν τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, η καθημερινή ρουτίνα δεν αλλάζει δραματικά. Η εργασία μας πάντα απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, το θέμα μας όμως είναι τα πλεονεκτήματα της κατ’ οίκον εργασίας για τους γονείς και τα παιδιά σε εορταστικές περιόδους.

Οργανωθείτε έγκαιρα, δουλέψτε και λίγο παραπάνω προκαταβολικά αν χρειαστεί έτσι ώστε να ξεκλέψετε χρόνο για βόλτες, παιχνίδι και χειροτεχνίες με τα παιδιά τις μέρες των διακοπών. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο ιδέες για να εκμεταλλευτείτε σωστά το χρόνο σας και να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Εμείς στο mammasworkathome κάνουμε πάντα μια έρευνα στο διαδίκτυο πριν σας παρουσιάσουμε ένα θέμα. Στην περίπτωσή μας βέβαια, ψάχνοντας για “wahm” και “Christmas”, το google επέμενε να μας προτείνει μια αναγραμματισμένη εκδοχή, το τραγούδι Last Christmas των Wham! Καλές γιορτές!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συμβουλές, οδηγοί
Tags: , ,
Ένα σχόλιο στο “Η εργασία από το σπίτι και το πνεύμα των Χριστουγέννων
  1. sstamoul says:

    Καλά Χριστούγεννα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>