Εργασία στο σπίτι και κατοικίδια. Όχι πια μόνοι στο γραφείο!

Εδώ και έξι μήνες περίπου και μετά από επιθυμία κυρίως των δύο άλλων μελών της οικογένειας, το σπίτι μας έγινε και σπίτι μιας ασπρόμαυρης σκυλίτσας 3 ετών, η οποία φιλοξενούταν μέχρι τότε εδώ. Και παρόλο που δεν ήμουν εκείνη η οποία επεδίωξε αρχικά την απόκτηση κατοικίδιου, είμαι εκείνη η οποία περνάει την περισσότερα ώρα μαζί του!

Η καθημερινή ρουτίνα είναι σχετικά προβλέψιμη και χωρίς πολλές εκπλήξεις. Εγώ βρίσκομαι συνήθως καθισμένη στο γραφείο στο σαλόνι και η σκυλίτσα ξαπλωμένη και κοιμισμένη στο καλάθι της μπροστά στη τζαμαρία. Αρχικά φοβόμουν ότι θα απαιτεί πολύ την προσοχή μου αλλά φαίνεται πως δεν αλλάζει με τίποτα τον ύπνο της. Ελέγχει τις κινήσεις μου κάθε φορά που μετακινούμαι αλλά νομίζω ότι έχει μάθει πια ότι δεν απομακρύνομαι από τη βάση μου και το πολύ-πολύ να πάω να φέρω ένα ακόμα τσάι. Έτσι, συνεχίζει ατάραχη τον ύπνο της.

581340_577243368961905_1022049473_n

Περιδιαβαίνοντας στο Διαδίκτυο ανακάλυψα ότι πολλοί εργαζόμενοι από το σπίτι επιλέγουν για συντροφιά ένα κατοικίδιο και απολαμβάνουν τη συμβίωση μαζί του. Για όλους εμάς που είμαστε μόνοι στο σπίτι την περισσότερη ώρα της ημέρας, ένα κατοικίδιο είναι πηγή συντροφιάς και χαλάρωσης. Ειδικά αν πρόκειται για σκύλο που  είναι κοινωνικός και χρειάζεται να περνά κάποιες ώρες εκτός σπιτιού.  Μια βόλτα με τον σκύλο σας είναι μια αφορμή να βγείτε κι εσείς, να περπατήσετε και να αδειάσετε το μυαλό σας.

Οι εργαζόμενοι από το σπίτι λέμε πάντα πως είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να αφήσουμε την οθόνη του υπολογιστή, τον ζεστό καφέ μας και την πρόχειρη, εντός σπιτιού, ενδυμασία μας και να κάνουμε έναν περίπατο αν δεν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος όπως να συνοδεύσουμε τα παιδιά από και προς το σχολείο ή να κάνουμε ψώνια του σπιτιού. Περπατώντας με έναν σκύλο όχι μόνο μαθαίνετε περισσότερο στη γειτονιά σας, γνωρίζετε νέους δρόμους και ανακαλύπτετε μικρά πάρκα που αγνοούσατε αλλά κοινωνικοποιείστε σε πολύ μεγάλο βαθμό! Ανακαλύπτετε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι τελικά πολλοί! Και βγαίνουν μεγάλες βόλτες με τα σκυλιά τους, έχουν στέκια ανά γειτονιές, γνωρίζονται, συζητούν και δίνουν άτυπα καθημερινά ραντεβού.

Η υπόλοιπη οικογένεια, είναι αλήθεια, είναι περισσότερο δικτυωμένη από εμένα με την κοινότητα ιδιοκτητών σκύλων της περιοχής μας. Σιγά, σιγά όμως βλέπω ότι η παρουσία της σκυλίτσας Χαράς στο σπίτι αλλάζει τον καθημερινό ρυθμό και τις συνήθειές μου –τόσο τις ώρες που εργάζομαι όσο και τις ώρες που περνώ εκτός σπιτιού.

Εσείς έχετε κατοικίδιο; Θα σκεφτόσασταν να πάρετε μια τέτοια απόφαση, ειδικά ως εργαζόμενοι από το σπίτι; Θα περιμένουμε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Αταξινόμητα
Tags: ,
Ένα σχόλιο στο “Εργασία στο σπίτι και κατοικίδια. Όχι πια μόνοι στο γραφείο!
  1. peekaboo says:

    exeis brabeio, ela na to pareis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>