Συνέντευξη με την Νίκη από το my grace Butterfly

Με αφορμή έναν πασχαλινό διαγωνισμό της διαδικτυακής πύλης Μικροί – Μεγάλοι, γνωρίσαμε την Νίκη Καράλη και ανακαλύψαμε εκτός από το ταλέντο της, το γεγονός ότι είναι μητέρα που διατηρεί ένα στούντιο χειροτεχνίας στο σπίτι. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, το μεράκι της για τα χειροποίητα αντικείμενα, προσφέρει προσωπική ευχαρίστηση και παράλληλα ενισχύει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πες μας δύο λόγια για σένα και για την εργασία σου από το σπίτι.

Νίκη Καράλη - my grace ButterflyΜε λένε Νίκη Καράλη και δουλεύω σαν Graphic Designer σε μια διαφημιστική. Πάντα μου άρεσε ή ιδέα της δημιουργίας κοσμημάτων και γενικότερα οτιδήποτε συγγενούς με το κόσμημα. Η ιδέα της δημιουργίας ενός “χώρου” με δικά μου πράγματα ήταν πολύ καιρό στο μυαλό μου αλλά δυστυχώς το έναυσμα για την πραγματοποίηση της, το έδωσε ένα ατυχές γεγονός. Ο σύζυγος μου έμεινε χωρίς δουλειά. Έτσι λοιπόν μαζί δημιουργήσαμε αυτό το site (www.mgbstore.com) όπου ο σύζυγος ασχολείται με τα διαδικαστικά του και εγώ με την δημιουργία. Και επειδή η δημιουργία δεν τελειώνει ποτέ, συνέχεια ανακαλύπτω καινούργια πράγματα και νέες ιδέες!

Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις μια τόσο δημιουργική ασχολία και από πού εμπνέεσαι για τις κατασκευές σου;

Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με εμπνέει. Το έναυσμα για ένα καινούργιο κόσμημα ή ένα καινούργιο γούρι μπορεί να το βρω στο οτιδήποτε, αρκεί η φαντασία. Ένα παιχνίδι του γιου μου, μια φωτογραφία από ένα περιοδικό, μια κουβέντα από μια συζήτηση.

Πώς οργάνωσες το εργαστήριό σου στο σπίτι και ποιες ώρες επιλέγεις να εργάζεσαι;

Σε οποιαδήποτε δραστηριότητα το σημαντικό είναι ο χώρος και πώς θα τον οργανώσεις. Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή στο συγκεκριμένο γιατί η προσωπική μου πείρα λέει ότι η οργάνωση έρχεται αφού ξεκινήσεις και αφού έχεις δημιουργήσει ένα μικρό χάος! Όσο για τον χρόνο που αφιερώνω δεν είναι συγκεκριμένος ούτε σε διάρκεια αλλά ούτε και σε συχνότητα. Επειδή εργάζομαι, είναι σαφώς μετά την πρωινή μου δουλειά και το Σαββατοκύριακο.

 

Είναι εύκολο να κατασκευάζεις χειροτεχνίες σε περιβάλλον με μικρό παιδί;

Όταν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι πρέπει να υπάρχει και περισσότερη προσοχή. Ειδικά στην αρχή που τα πάντα είναι καινούργια και με την έμφυτη περιέργεια των παιδιών γίνονται και επικίνδυνα.

Πώς σε βοηθάει ο σύντροφός σου στην ασχολία σου;

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Από την πιο απλή, να σε ξεκουράσει από πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την αντικείμενο αυτό καθεαυτό, έως και την πιο σημαντική που για εμένα είναι να με αποσυμφορίζει όταν τίποτα δεν πάει σωστά.

Θυμάσαι κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό με το παιδί σου ενώ εσύ εργαζόσουν στο εργαστήριο;

Η μόνιμη κατάσταση που αντιμετωπίζω με τον γιό μου είναι πως θέλει και εκείνος να βοηθήσει! Ίσως επειδή του λείπω και θέλει να συμμετάσχει και αυτός σε πράγματα που κάνω για να είναι κοντά μου και να τραβάει την προσοχή μου. Όπως και να ‘χει, είναι κοντά μου και τις περισσότερες φορές (!) βοηθάει… με τον δικό του τρόπο.

Wedding Favors Romantic

Τι θα συμβούλευες τις μητέρες που θέλουν να στήσουν ένα μικρό στούντιο χειροτεχνίας στο σπίτι;

Ο χρόνος είναι πάντα το μεγάλο ερωτηματικό και η δυσκολία για τις μητέρες και ειδικότερα τις εργαζόμενες μητέρες. Πολλά πράγματα “πρέπει” να περάσουν από τα δικά μας χέρια και η σκέψη και μόνο “ελεύθερος χρόνος” είναι πολλές φορές πολυτέλεια. Αυτό που με έχει βοηθήσει όσο καιρό ασχολούμαι με το site μου είναι ότι το αποτέλεσμα σε ανταμείβει. Αν μπορούσα λοιπόν να δώσω μια συμβουλή, αυτή θα ήταν “ξεκίνα”. Αν μπορούσαμε να το μεταφράσουμε σε “συνταγή”, λίγος χρόνος, πολλά εμπόδια, πολλή δημιουργικότητα και πάρα πολλή θέληση μας δίνουν ένα αποτέλεσμα που σας εγγυώμαι ότι θα σας ανταμείψει σίγουρα!

Ευχαριστούμε την Νίκη για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε! Μπορείτε και εσείς να θαυμάσετε τις δημιουργίες της στην ιστοσελίδα my grace Butterfly.

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Συνεντεύξεις, ερωτηματολόγιο WAHM
Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>