Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Συνέντευξη με την Αντζελίνα από το deal4kids.gr

Τι σχέση έχει μια πολιτικός μηχανικός και μαμά με μια ιστοσελίδα καθημερινών προσφορών; Πώς είναι να σχεδιάζεις και να λανσάρεις μια ηλεκτρονική επιχείρηση από το σπίτι, φροντίζοντας παράλληλα το τρίχρονο πιτσιρίκι σου; Διαβάστε την συνέντευξη με την Αντζελίνα και γνωρίστε τη μαμά WAHM πίσω από το Deal 4 Kids!

Πες μας δύο λόγια για σένα και για την εργασία σου από το σπίτι.

Με λένε Αντζελίνα Αντωνίου και είμαι Πολιτικός Μηχανικός. Δούλευα στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων σχεδόν 9 χρόνια, αλλά δυστυχώς μαζί με άλλους 300 βρέθηκα και εγώ άνεργη τον Σεπτέμβριο του 2011. Είμαι μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού και η ανησυχία μου ήταν να μη πάψω να προσφέρω αυτά που έχει ανάγκη το παιδί  μου. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του www.deal4kids.gr. ενός site που θα έχει καθημερινά προσφορές από 40% έως και 90% σε ότι αφορά το παιδί. Αρχικά σκεφτόμουν το δικό μου παιδί συνειδητοποίησα ότι στη θέση τη δική μου βρίσκονται χιλιάδες μανούλες, οπότε η ιδέα υλοποιήθηκε και μέρα με τη μέρα ανακαλύπτω και σκέφτομαι καινούργια πράγματα για να διευρύνω τη σελίδα μου και να ικανοποιήσω  όλες τις ανάγκες των παιδιών μας.

deal4kids logo

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη πρόκληση για μια μητέρα που εργάζεται από το σπίτι;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο χρόνος. Όταν πρέπει να φροντίσεις το παιδί σου, να κάνεις τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού σου και να κάνεις και τη δουλειά σου η αλήθεια είναι ότι μέχρι όλα αυτά να τα βάλεις σε μια σειρά επικρατεί μια τρέλα.

Το καλό με την συγκεκριμένη εργασία όμως,  είναι πως είμαι αφεντικό στη δουλειά μου, δεν έχω κάποιον να με πιέζει ή να πρέπει να χτυπήσω κάρτα συγκεκριμένη ώρα αλλιώς θα μου κόψουν το μισθό και έτσι με σωστή οργάνωση και υπομονή δημιουργείς το  χρονικό μοντέλο που σε εξυπηρετεί για να τα προλάβεις όλα.

Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στο εγχείρημα αυτό;

Ο άντρας μου, από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε για αυτό το project με στήριξε και παρόλο που εργάζεται, είναι στο Πολεμικό Ναυτικό και είναι λίγο περίεργα τα ωράρια του, με στηρίζει κρατώντας τη μικρή αν έχω κάποιο ραντεβού ή κάνοντας δουλειά εκείνος και κρατώντας εγώ τη μικρή όταν κάτι πρέπει να ολοκληρωθεί. Και προπάντων δεν γκρινιάζει αν ξεχάσω να του πλύνω ένα πουκάμισο ή δεν προλάβω να είμαι συνεπής σε όλα. Τον ευχαριστώ πολύ για αυτό, γιατί χωρίς την κατανόηση του δεν θα τα είχα καταφέρει.

Ποιες ώρες προτιμάς να εργάζεσαι από το σπίτι;

Οι πρωινές ώρες με βολεύουν που λείπει ο άντρας μου στη δουλειά και η μικρή είναι στο σταθμό. Όταν επιστρέψουν αφοσιώνομαι στο παιδί και κάνω και όσες δουλειές του σπιτιού με αφήσει η μικρή μου. Όποιο βράδυ καταφέρω και την κοιμίσω νωρίς, γιατί δεν κοιμόμαστε και πολύ εύκολα, ξεκλέβω λίγο χρόνο πριν κοιμηθώ να συνεχίσω την εργασία μου.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι σαν εργαζόμενη από το σπίτι;

Ήταν ένα βράδυ λίγο πριν ξεκινήσει η σελίδα που ήμουν πολύ αγχωμένη να διορθώσω κάποια τελικά κείμενα πριν βγει στον αέρα και είπα ψέματα στην κόρη μου πως πάω για ύπνο για να πάω στο γραφείο να δουλέψω. Αλλά η μικρή μου  μάλλον δεν το έφαγε και όπως ήμουν αφοσιωμένη μπήκε στο δωμάτιο και μου λέει δυνατά «ΜΑΜΑ!» που από τον πανικό μου έπεσα από την καρέκλα και μαζί με εμένα ό,τι άλλο υπήρχε εκείνη τη στιγμή.

Υπάρχει κάποιο μικρό μυστικό που σου έλυνε τα χέρια στις δύσκολες στιγμές;

Οι πιο δύσκολες στιγμές για μένα είναι όταν η κόρη μου είναι κολλημένη πάνω μου και δεν με αφήνει όχι μόνο να δουλέψω αλλά ούτε και να κάτσω. Επειδή δεν έχουμε βοήθεια από τρίτους, το μόνο που με έχει βοηθήσει κάποιες φορές είναι ο Τομ και Τζέρυ που λατρεύει και έτσι μπορώ να ξεκλέψω λίγη ώρα για να οργανώσω κάποια πράγματα στη δουλειά μου.

Τι θα συμβούλευες μια μητέρα που σκέφτεται να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως WAHM;

Η γνώμη μου είναι ότι αν μια μητέρα έχει τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει από το σπίτι της μια δική της δουλειά, να το κάνει με όλη της τη δύναμη. Το να εργάζεσαι κάπου και να λείπεις ώρες από τον άντρα σου και τα παιδιά σου και να είσαι και κακοπληρωμένος, νομίζω αρκούν για να δώσουν σε μια μητέρα το ερέθισμα να είναι με την οικογένεια της και να δημιουργήσει και κάτι δικό της που τουλάχιστον σε μένα λειτούργησε ως ψυχοθεραπεία και μου ανέβασε πολύ το ηθικό. Το www.deal4kids.gr για μένα είναι σαν να έχω ένα ακόμα παιδί.

Ευχαριστούμε την Αντζελίνα για τις απαντήσεις που μας παραχώρησε και της ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια με την εργασία της από το σπίτι.

Previous Article

Συνέντευξη με την Νίκη από το my grace Butterfly

Next Article

Ιδέες για να κερδίσετε επιπλέον εισόδημα από το σπίτι

You might be interested in …

Αγορές για μητέρες που εργάζονται στο σπίτι! Φτιάξ’ το μόνη σου!

Αν είστε μια μαμά WAHM και θέλετε να το δείχνετε, εδώ θα βρείτε ένα σωρό προτάσεις για προϊόντα με ήδη έτοιμο σχέδιο και κείμενο, καθώς και ιδέες για να δημιουργήσετε δικά σας. Από μια απλή […]

Συμβουλές για εργαζόμενες στο σπίτι με παιδιά

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε δραστηριότητες και ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε ώστε να εργαζόμαστε συγκεντρωμένες στο σπίτι ενώ παράλληλα φροντίζουμε τα παιδιά μας σε διάφορα στάδια της ηλικίας τους. Η σημερινή ανάρτηση είναι ένα […]

Ο σύντροφος της μαμάς WAHM.

Είμαι της άποψης ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να προφυλάσσει όσο μπορεί τον ελεύθερο χρόνο του και να φροντίζει ολοκληρώνοντας την εργασία του, να κρατάει ένα μέρος της ημέρας για τον ίδιο και τους αγαπημένους του. […]

1 Comment

  1. αχαχαχαχαχα Αντζελίνα πολύ γέλασα με το σκηνικό με την κόρη σου που σ’έπιασε στα πράσα να δουλεύεις ενώ είπες ότι θα κοιμόσουν! Δουλεύω κι εγώ απ’ το σπίτι κι έχω μια 4χρονη κόρη (και περιμένω άλλη μια απο στιγμή σε στιγμή) και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να δουλέψεις ενώ το παιδί προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή σου. Όπως και να ‘χει όμως δεν το αλλάζω με τίποτα γιατί τουλάχιστον είμαι εδώ αν με χρειαστεί ακόμη κι αν μερικές φορές το μυαλό μου πετάει στη δουλειά 🙂

Comments are closed.