Τα σχολεία ανοίγουν και οι μητέρες WAHM στρώνονται στην δουλειά!

Αργά αλλά σταθερά, αφήνουμε πίσω το καλοκαιράκι για να επανέλθουμε στους συνηθισμένους ρυθμούς. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται “Μα τελικά πότε οι γονείς κάνουν διακοπές;” όταν ακόμα και στην παραλία ο “αγώνας” συνεχίζεται. Κάποιοι απαντούν “Μα όταν ανοίξουν τα σχολεία φυσικά!”

Τα σχολεία άνοιξαν!

Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει και τις απαιτήσεις της! Πρωινό ξύπνημα, ρούχα φρεσκοσιδερωμένα, κολατσιό και μεσημεριανό σε πακέτο, μελέτη και απογευματινές δραστηριότητες με το απαραίτητο πήγαινε-έλα. Μια πιο αναλυτική αναφορά στο θέμα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο Όταν τα παιδιά της μαμάς WAHM ξεκινούν παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι κάποιες πολύτιμες ώρες απερίσπαστης εργασίας, έξω από το κλίμα του σπιτιού που είναι ταυτόχρονα γραφείο και παιδικός σταθμός. Υπάρχει ηρεμία για τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα, το μυαλό παραμένει για αρκετή ώρα προσηλωμένο στο αντικείμενο εργασίας και μειώνονται οι πιθανότητες να αναγκαστεί κανείς να παρατείνει το ωράριο εργασίας μέσα στο απόγευμα ή ακόμα και το βράδυ. Υπάρχει διαχωρισμός, το πρωί εργάζομαι και από το μεσημέρι και μετά αναλαμβάνω κυρίως τις γονεϊκές φροντίδες!

Μια μητέρα που εργάζεται στο σπίτι έχει την δυνατότητα να βρίσκεται πιο κοντά στα παιδιά της στις πρώτες μέρες του παιδικού σταθμού ή του σχολείου. Σε αρκετές περιπτώσεις, όταν η εργασία της μητέρας το επιτρέπει, το παιδί μπορεί να παρακολουθήσει τα λεγόμενα κλασικά τμήματα έτσι ώστε να επιστρέφει στο σπίτι του για το φαγητό και την μεσημεριανή ξεκούραση. Με αυτό τον τρόπο, οι ώρες αποχωρισμού είναι λιγότερες με αποτέλεσμα η μετάβαση από το σπίτι στο σχολείο να είναι πιο ομαλή.

Εργασία και γονεϊκότητα, παιδικά σνακ και επαγγελματικά ραντεβού, σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες για μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά, το φθινόπωρο είναι γεμάτο από κάθε είδους προκλήσεις. Καλή επιτυχία σε γονείς και παιδιά για την νέα σχολική χρονιά!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Απόψεις
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>