Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Συμβουλές για την ηλεκτρονική αποστολή βιογραφικού

απόστολ΄βιογραφικού σημειώματος με email

απόστολ΄βιογραφικού σημειώματος με emailΑναμφισβήτητα διανύουμε μια εποχή όπου η συγγραφή και η επιμέλεια βιογραφικών σημειωμάτων είναι για πολλούς στην ημερήσια διάταξη. Με την ανεργία να σκαρφαλώνει συνεχώς, όλοι αναζητούν έναν τρόπο να κάνουν το βιογραφικό τους πιο ελκυστικό στους εν δυνάμει εργοδότες τους. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την σύνταξη ενός καλού βιογραφικού σημειώματος μπορεί να βρει κανείς σε σελίδες στο διαδίκτυο όπως το e-biografiko.gr. Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα ξεχωρίσαμε το 10 συμβουλές για ένα πετυχημένο βιογραφικό.

Η αναζήτηση εργασίας γίνεται από πολλούς ηλεκτρονικά και στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή πληροφοριών ή ακόμα και του βιογραφικού σημειώματος με email. Παραθέτουμε εδώ κάποιες παρατηρήσεις για την ηλεκτρονική αποστολή βιογραφικού οι οποίες εκτιμούμε ότι μπορούν να συμβάλουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αναφέρουμε στο θέμα του email το όνομά μας και την θέση για την οποία ενδιαφερόμαστε. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουμε τον αποδέκτη των email στην διαχείρισή/αρχειοθέτηση τους και μειώνουμε τις πιθανότητες να παραπέσει το email μας ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Δεν ξεχνάμε να επισυνάψουμε το βιογραφικό μας σε ηλεκτρονική μορφή!

Ένας μικρός χαιρετισμός ή μια εισαγωγή στο σώμα του email είναι χρήσιμα. Από την άλλη πλευρά, επιπρόσθετες πληροφορίες για την επαγγελματική μας δραστηριότητα στο κείμενο του email μπορεί να αποσυνδεθούν από το κυρίως βιογραφικό σημείωμα και να μην ληφθούν υπόψη.

Ένας σίγουρος τρόπος να φτάσει το βιογραφικό μας στον προορισμό του με σωστή μορφοποίηση είναι η μορφή pdf.

— Δίνοντας ένα λογικό χρονικό περιθώριο, επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον εργοδότη για να επιβεβαιώσουμε ότι έχει λάβει το email μας.

Αν είστε από εκείνους που αναζητούν εργασία, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Περιμένουμε τις ερωτήσεις σας καθώς την προσωπική σας εμπειρία σχετικά με το θέμα της σύνταξης και αποστολής βιογραφικών σημειωμάτων. Για τις μητέρες που επιθυμούν να επιστρέψουν στον εργασιακό στίβο μετά από κάποιο διάστημα αποχής, προτείνουμε το άρθρο Επιστροφή στην εργασία. Ιδέες για το βιογραφικό σας σημείωμα.

 
Πηγή φωτογραφίας
Previous Article

Επτά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τις δημιουργούς του mammasworkathome

Next Article

Συνέντευξη με την Φωτεινή από την ιστοσελίδα “Οι καλύτερες συνταγές μου”

You might be interested in …

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στις διακοπές!

Έρχονται και οι διακοπές του Πάσχα και τα παιδάκια μας θα είναι σπίτι περισσότερες ώρες. Βέβαια, με τον ανοιξιάτικο καιρό η πιο εύκολη λύση είναι να ξεχυθούμε μαζί τους στις παιδικές χαρές! Παρόλα αυτά, οι […]

Laptop ή desktop για τηv εργασία από το σπίτι;

Κάποτε τα laptop είχαν κατά πολύ υψηλότερη τιμή σε σχέση με τους υπολογιστές γραφείου ή αλλιώς desktop, για αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Τώρα πια η ψαλίδα έχει κλείσει, ειδικά με τον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων με ηλεκτρονικά […]

Οι wahms, το GGD και η απορία “to blog or not to blog?”

Κατά τη διάρκεια του 22ου GGD, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εκτός των άλλων και μια παρουσίαση για το αγαπημένο μας blogging “To blog or NOT to blog?”. Ο Γιώργος Δέτσης, γνωρίζοντας καλά το χώρο […]