Τι σας αποσπά την προσοχή όταν εργάζεστε από το σπίτι;

Όσοι εργάζονται από το σπίτι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εκτός από τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και παγίδες οι οποίες μπορούν να μειώσουν την παραγωγικότητά και να έχουν αρνητικά αποτελέσματα στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Εκτός από τις μαμάδες WAHM που έχουν αντιμετωπίσουν τα απαιτητικά πιτσιρίκια τους, υπάρχουν και άλλα πράγματα, απλά και καθημερινά που μπορούν να κάνουν άνω κάτω την εργασιακή ρουτίνα για οποιονδήποτε δουλεύει κατ’ οίκον.

Η Judy Heminsley στο σχετικό άρθρο της Avoiding the distractions of working from home, παραθέτει τα αποτελέσματα μιας σύντομης έρευνας ανάμεσα σε εργαζόμενους από το σπίτι, δίνοντας παράλληλα συμβουλές για την αντιμετώπιση των περισπασμών. Επιγραμματικά αναφέρουμε τους βασικούς άξονες:

  • Οικογένεια
  • Γείτονες
  • Νοικοκυριό
  • Φαγητό και ποτό

Ο σύντροφος που δεν κατανοεί και κατά συνέπεια δεν σέβεται το ωράριο εργασίας, τα παιδιά που θέλουν γαργαλητό την ώρα που ο γονέας έχει ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα, τα πιάτα που θέλουν πλύσιμο και η τούρτα-πειρασμός στο ψυγείο, είναι κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα περισπασμών. Δεν γίνεται λόγος φυσικά για τα ωφέλιμα διαλείμματα από την εργασία που μας αναζωογονούν και μας κάνουν παραγωγικούς αλλά για επαναλαμβανόμενες και διαρκείς παρεκκλίσεις από το καθημερινό εργασιακό πρόγραμμα που μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.

περισπασμοί και εργασία από το σπίτι

Μόνοι στο σπίτι με καφέ και λαχταριστά μπισκότα, πραγματικός πειρασμός! Φωτογραφία από gin_soak.

Εμείς από την πλευρά μας, σας προτείνουμε να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Judy Heminsley και θα θέλαμε τη γνώμη σας πάνω στο θέμα εργασία από το σπίτι και περισπασμοί. Τι σας αποσπά συνήθως την προσοχή καθώς εργάζεστε από το σπίτι; Πώς το αντιμετωπίζετε και τι θα προτείνατε σε άλλους τηλεργαζόμενους; Όπως πάντα εδώ στο Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι, η γνώμη σας μετράει!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Άρθρα για την εργασία από το σπίτι
Tags: , , , ,
0 σχόλια στα “Τι σας αποσπά την προσοχή όταν εργάζεστε από το σπίτι;
1 Pings/Trackbacks για "Τι σας αποσπά την προσοχή όταν εργάζεστε από το σπίτι;"
  1. […] μείωση της κατανάλωσης μπισκότων σε ώρα εργασίας. Κουλουράκια και μπισκότα παχαίνουν και δυσκολεύουν […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>