Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Ας παίξουμε μαζί με τα παιδιά!

Δεν υπάρχει Χρόνος! Αυτό βρίσκεται στο στόμα όλων των γονέων που παλεύουν καθημερινά με τη δουλειά, τις γονεϊκές φροντίδες και τους προσωπικούς τους δαίμονες… Ακόμα και αν η κρίση μας έχει προσγειώσει στο σπίτι, θέλοντας και μη, ακόμα και να υπάρχουν οι ώρες, το ηθικό είναι πεσμένο και δεν υπάρχει Κουράγιο και Κέφι. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς που εργάζονται στο σπίτι, ακόμα και αν η θέση εργασίας είναι στολισμένη με τουβλάκια και λούτρινα. Η μαμά είναι σπίτι αλλά αλήθεια… πού είναι στην πραγματικότητα η μαμά; Αυτός ο Χρόνος όμως που δεν βρίσκουμε, κυλάει γρήγορα και αν δεν μαζέψουμε γρήγορα κάμποσο Κουράγιο και Κέφι, χάνουμε το τρένο και τα παιδιά μας μας κοιτούν από μακριά, παραπονεμένα ή ακόμα χειρότερα, αποσβολωμένα στις οθόνες των ψηφιακών συσκευών.

Η έμπνευση έρχεται από δυο δημιουργικούς γονείς και μια παρέα πλαστικούς δεινόσαυρους:

Κάθε χρόνο τον Νοέμβριο, μεταμορφώνουμε με τη γυναίκα μου το σπίτι σε αληθινό σκηνικό, για να πείσουμε τα παιδιά μας ότι κάθε βράδυ ζωντανεύουν οι πλαστικοί δεινόσαυροι που έχουν στα παιχνίδια τους.

Όλα ξεκίνησαν σχετικά απλά. Μια μέρα, τα παιδιά ξύπνησαν και είδαν τους δεινόσαυρους να έχουν περιλάβει ένα κουτί με δημητριακά και να έχουν κάνει το τραπέζι της κουζίνας χάλι μαύρο. Την επομένη, είχαν σκαρφαλώσει στον πάγκο και είχαν ορμήσει στη φρουτιέρα. Τη μεθεπόμενη, κατάφεραν να διαρρήξουν το ψυγείο και να στήσουν τσιμπούσι με το γάλα και τα αυγά μας. «Αμάν», ακούσαμε τις κόρες μας να ψιθυρίζουν. «Αυτό δεν θα αρέσει στη μαμά και τον μπαμπά». Από εκεί κι ύστερα πήραμε φόρα. Όλο και πιο συχνά τα καμώματα των δεινοσαύρων κατέληγαν σε ζημιές. Δεινόσαυροι είναι, θα μου πείτε.  Αν και για να είμαστε δίκαιοι, κάποιες φορές συμμάζευαν μόνοι τους.  Συνήθως, όμως, συμπεριφέρονταν όπως όλοι μας, θέλοντας να διασκεδάσουν λιγάκι.

Γιατί το κάνουμε; Επειδή στην εποχή των ipad και του Ίντερνετ, δεν θέλουμε τα παιδιά μας να πάψουν να αναρωτιούνται και να ταξιδεύουν με τη φαντασία τους. Επειδή στην εποχή που όλες οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που περνούν από το μυαλό είναι μόλις ένα κλικ μακριά, θέλουμε τα παιδιά μας να νιώσουν λίγο μυστήριο. Χρειάζεται μονάχα χρόνος, ενέργεια και δημιουργικότητα και φυσικά δυο τρεις πλαστικοί δεινόσαυροι.

 

Ας κάνουμε μαζί με τα παιδιά κάτι Αληθινό και Χειροπιαστό, κάτι σαν τα διοράματα που έχουν στήσει αυτοί οι γονείς, διανύοντας τον Δεινοσέμβριο! Μπορεί το δικό μας φανταστικό παιχνίδι να μην είναι τόσο εντυπωσιακό, δεν έχει σημασία, η έμπνευση είναι που μετράει και δίνει ώθηση, Κουράγιο και Κέφι.

Η παιδική ηλικία πετάει και χάνεται. Όσο διαρκεί, ας την κάνουμε διασκεδαστική!

Previous Article

Τι σας αποσπά την προσοχή όταν εργάζεστε από το σπίτι;

Next Article

Εργασία από το σπίτι και στόχοι για τη νέα χρονιά!

You might be interested in …

Sad woman

Μαμά στο σπίτι … με το ζόρι!

H οικονομική κρίση είναι εδώ, μαζί με το μικρό της αδερφάκι την ανεργία. Τα πρώτα θύματα των περικοπών είναι οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι νεαρές μητέρες. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο Νέα μητέρα, εργαζόμενη, ψάχνει… «Αλλεπάλληλες […]

Παιδικός σταθμός … στο σπίτι σας!

Στην προσπάθειά μου να ψυχαγωγήσω τα παιδάκια μου στο σπίτι, ως μαμά WAHM προμηθεύομαι διάφορα εκπαιδευτικά βιβλιαράκια καθώς και υλικά χειροτεχνίας από μεγάλα αλλά και συνοικιακά παιχνιδάδικα. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση από όλες είναι το […]

Καριέρα και μητρότητα, ένα μεγάλο θέμα

Δεν δουλεύω. Όπα! Από πού μου ήρθε τώρα τούτο άραγε. Και άρα τι κάνω και δεν προλαβαίνω; Μα είναι δυνατόν να θεωρούμε δουλειά μόνο ότι έχει να κάνει με το χρήμα!Αυτό αναρωτιέται η μητέρα από […]