Χειροτεχνία από το σπίτι και βιοπορισμός

Από την επικοινωνία μας με το κοινό, είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση εισοδήματος από χειροτεχνίες στο σπίτι. Κοσμήματα, διακοσμητικά, λαμπάδες και χριστουγεννιάτικα στολίδια, όλα φτιαγμένα με μεράκι και πολύ κέφι, περιμένουν να προωθηθούν προς πώληση και να συνεισφέρουν έτσι στο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Όσοι το έχουν δοκιμάσει γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι τελικά και τόσο απλό να μετατρέψεις μια γωνιά του σπιτιού σου σε εργαστήριο (ειδικά αν συνυπάρχεις με μικρά παιδιά), να οργανωθείς, να προωθήσεις τα προϊόντα σου κατ’ ιδίαν αλλά και online και φυσικά με οικονομικό όφελος που να καλύπτει και με το παραπάνω τον κόπο και τις πρώτες ύλες, παραμένοντας παράλληλα σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Όσο για την έναρξη στην εφορία και την νομιμοποίηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, η συναλλαγή με το ελληνικό δημόσιο παραμένει ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες!

ftiaxtoΣτην Ελλάδα, η ομάδα του ftiaxto.gr αποτελεί μια δυναμική προσπάθεια για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πάνω σε καθετί χειροποίητο. Στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται χαρακτηριστικά:

…είναι ένα site για οτιδήποτε μπορεί να φτιάξει κανείς με τα χέρια του, με οποιοδήποτε υλικό τον εμπνέει και για οποιαδήποτε χρήση μπορεί να φανταστεί. Είναι μία «ωδή» στο χειροποίητο!

Με πολύ ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για τη διοργάνωση της ημερίδας World of Crafters η οποία είναι αφιερωμένη στη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα. Έμπνευση, branding, online παρουσία, social media, φωτογραφία αλλά και συμβουλές από λογιστή και δικηγόρο, με λίγα λόγια ότι χρειάζεται κάθε σύγχρονος crafter για κάνει τη χειροτεχνία επάγγελμα. Δεν χρειάστηκε να θέσουμε ερωτήσεις στην οργανωτική ομάδα του World of Crafters, η Στέλλα Κάσδαγλη από το Women On Top έκανε όλη τη δουλειά για μας στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Μπορεί το DIY να γίνει η δουλειά σου;

woc-logo

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο World of Crafters και στην ομάδα του ftiaxto.gr

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Αταξινόμητα
Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>