Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Συνέντευξη με τη Βιολέττα

Η γνωριμία μας με τη Βιολέττα έγινε σε ένα πολύ πετυχημένο εργαστήρι χριστουγεννιάτικου μπισκότου στο αγαπημένο μας Sunny Side. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως είναι ότι, εκτός από τα υπέροχα μπισκότα που φτιάχνει και διακοσμεί, έχει εξειδίκευση στα Social Media, μιλάει 4 ξένες γλώσσες, ασχολείται με το Market Research και όλα αυτά με έδρα το σπίτι της!

Πες μας δύο λόγια για σένα και για την εργασία σου από το σπίτι.

Είμαι η Βιολέττα, η μαμά της Μάρως «της κανακάρως» και της Χριστίνας «της κουκλίνας», 7 και 5,5 ετών αντίστοιχα. Έχω σπουδάσει θαλάσσια βιολογία και έχω κάνει μεταπτυχιακά στην Αγγλία και (σχεδόν) ένα διδακτορικό στην Ιρλανδία. Έκανα στροφή όσο ήμουν στην Αγγλία και ασχολήθηκα με Market Research για μια αγγλική εταιρεία, ήμουν υπεύθυνη για την έρευνα σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισραήλ.

Έχω κάνει ένα ταχύρρυθμο diploma σε Social Media Marketing και μαθαίνω Ρώσικα. Μιλώ ακόμα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και ευελπιστώ να μπορέσω να μιλήσω fluently και τα Ρώσικα σύντομα. Κάνω παραδοσιακούς χορούς και θα ήθελα να γυμνάζομαι περισσότερο αλλά πού χρόνος! Μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό και φυσικά το διάβασμα της μεγάλης μου κόρης, τα καμώματα της μικρής, αλλά και τις δραστηριότητες και των δυο τους, δεν παραλείπω να πιω ένα καφέ άνευ παιδιών με τους φίλους μου την εβδομάδα, αλλά και να βγω αργά 2 φορές το μήνα!

Πώς αποφάσισες να γίνεις WAHM;

Με τον επαναπατρισμό μου το 2006 κράτησα τη θέση του ερευνητή για την Ελλάδα και πραγματοποιώ κάποιες έρευνες σε part-time basis (οικονομικές αναλύσεις). Το 2010 με την Ελλάδα αρκετά βαθιά στην κρίση, το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ατόνησε και τα πρότζεκτς ήταν λιγοστά. Για να μην τρελαθώ… άρχισα να φτιάχνω μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, τα οποία φυσικά χάριζα σε φίλους και γνωστούς. Μια φίλη από την Αμερική που δοκίμασε το γλυκό φράουλα (και άδειασε το μισόκιλο στο «7 Jokers» στη Βουλής ένα βράδυ), με προέτρεψε να ασχοληθώ με niche market, όπως είναι το παιδικό γλυκό. Όπερ και εγένετο! Άρχισα να διαβάζω νυχθημερόν για υλικά και τεχνικές και πολύ λίγο καιρό μετά επιδόθηκα στη… ζωγραφική μπισκότων (!), την παρασκευή cupcakes και γλειφιτζουριών.

Με ποιον τρόπο γίνεται η επικοινωνία – συνεργασία με την εταιρεία Market Research του εξωτερικού;

Η εταιρεία για την οποία δουλεύω είναι μία από τις μεγαλύτερες στον χώρο του Market Research and Competitive Analysis. Στο τμήμα που εργάζομαι γίνονται ad-hoc μελέτες για λογαριασμό κάποιας πολυεθνικής εταιρείας ή επενδυτικής τράπεζας. Όταν υπάρχει project για Ελλάδα (γιατί συνήθως γίνονται σε έναν αριθμό χωρών), επικοινωνεί μαζί μου ο project manager για τη διαθεσιμότητά μου, να συζητήσουμε το οικονομικό και να με κάνει brief στα του project. Η έρευνα απαιτεί πρωτογενή (συνεντεύξεις με αρμόδιες εταιρείες του εκάστοτε χώρου) και δευτερογενή (δημοσιευμένα στοιχεία) έρευνα, επεξεργασία οικονομικών στοιχείων και τη συγγραφή ενός report. Η επικοινωνία με την εταιρεία γίνεται μέσω τηλεφώνου, email και skype.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη πρόκληση για μια μητέρα που εργάζεται από το σπίτι;

Η διαχείριση του χρόνου στο σπίτι… είναι μια αστεία υπόθεση – είσαι σίγουρη, να επεκταθώ;;;

Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στο εγχείρημα αυτό;

Όλα γίνονται σαφώς με την αμέριστη συμπαράσταση του συζύγου μου, του Ηρακλή … όνομα και πράγμα!

bug-cakeΕυχαριστούμε τη Βιολέττα για την συνέντευξη που μας παραχώρησε! Για άλλη μια φορά έχουμε μπροστά μας ένα παράδειγμα μιας δυναμικής γυναικείας παρουσίας με πλούσια γκάμα από δεξιότητες και ενδιαφέροντα που δεν διστάζει να κάνει την κατάλληλη στιγμή μια “γλυκειά” στροφή στην καριέρα της, επιλέγοντας κάτι που θα ξεχωρίσει στην αγορά. Τις υπέροχες δημιουργίες της Βιολέττας μπορείτε να θαυμάσετε στη σελίδα της Παιδικά Γλυκίσματα.

Previous Article

Χειροτεχνία από το σπίτι και βιοπορισμός

Next Article

Γιορτή της Μητέρας – Χειροτεχνία για μπαμπάδες!

You might be interested in …

Η μαμά είναι σπίτι. Πού είναι η μαμά;

Εργάζομαι στο σπίτι, παρέα με δύο μικρά παιδιά. Επιστρέφουν από το σχολείο και το πάρτι αρχίζει. Πλύσου, βάλε πρόχειρα, φάε, διάβασε και άλλα γνωστά σε όλες τις οικογένειες. Εργάζομαι στο σπίτι, αυτό δεν σημαίνει ότι […]

Εργαστήριο κοσμημάτων σε σπίτι με οικογένεια; Μια επιχειρηματική πρόταση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χειροποίητες δημιουργίες είναι ένας ολοένα αναπτυσσόμενος κλάδος όποιο αντικείμενο και αν αφορούν. Από μικρές κατασκευές και διακοσμητικά αντικείμενα, μέχρι χρηστικά είδη και είδη ρουχισμού. Εμπορικά φαίνεται πως ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών για την […]

Συνέντευξη με τη Μαρία από την Onaji

Στο Mammas Work At Home φιλοξενούμε τη Μαρία, μεταφράστρια και ιδιοκτήτρια της μεταφραστικής εταιρείας Onaji. Θα μας μιλήσει για την εργασία από το σπίτι, την εργασία εξ αποστάσεως αλλά και… εν κινήσει. Μαρία, είσαι μεταφράστρια […]