Γιορτή της Μητέρας – Χειροτεχνία για μπαμπάδες!

Οι γονείς στο εξωτερικό αξιοποιούν καλλιτεχνικά τα αποτυπώματα χεριών και ποδιών των μικρών τους. Φτιάχνουν πολύ όμορφες χειροτεχνίες, πασαλείβοντας οικολογικά χρώματα πάνω σε μικρά πατουσάκια και παλάμες και αφήνοντας το χρωματιστό αποτύπωμα πάνω σε χαρτί ή ακόμα και ύφασμα. Μια άλλη μέθοδος είναι να σχηματιστεί το περίγραμμα πάνω σε χρωματιστό χαρτόνι και να κοπεί με ψαλίδι. Πριν από λίγα χρόνια, είχα λάβει μια καταπληκτική χριστουγεννιάτικη κάρτα που απεικόνιζε έναν μικρό τάρανδο. Το πρόσωπο ήταν σχηματισμένο με βάση το περίγραμμα ενός παιδικού παπουτσιού και τα κέρατα ήταν βασισμένα στις παλάμες.

krokotak-sun-hand11Η μαμάδες έχουν την τιμητική τους σε λίγες μέρες και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για χειροποίητα δωράκια που τα πιτσιρίκια θα φτιάξουν με… τον μπαμπά! Η ιστοσελίδα krokotak.com μας προτείνει μια καταπληκτική κάρτα με πολύχρωμα λουλούδια. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 φύλλο κανσόν σε σχήμα Α4 (χρώμα της αρεσκείας σας)
  • 1 λευκό χαρτί
  • κανσόν σε πράσινο χρώμα
  • για τα λουλούδια, κόλλες γλασέ σε διάφορα χρώματα ή λευκό χαρτί και μαρκαδόρους για να τα ζωγραφίσετε με το χέρι
  • 1 σακούλα χάρτινη του μανάβη
  • ψαλίδι και κόλλα στικ

Για να φτιάξετε την κάρτα, σχηματίζετε το περίγραμμα της παιδικής παλάμης στο πράσινο χαρτόνι και κόβετε προσεκτικά με το ψαλίδι. Στη συνέχεια, σχηματίζετε τη γλάστρα κόβοντας κομμάτια από τη χαρτοσακούλα (1 ορθογώνια λωρίδα + 1 τραπέζιο). Αφού φτιαχτούν και τα λουλούδια, ολοκληρώνουμε το κολάζ πάνω σε λευκό χαρτί. Περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και κόβουμε γύρω-γύρω, αφήνοντας περιθώριο 3-4 χιλιοστά (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία). Για να ολοκληρώσουμε την κάρτα, κολλάμε τη χάρτινη γλαστρούλα μας στο χρωματιστό κανσόν που το έχουμε διπλώσει στα δύο σαν κάρτα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε ακόμα μια τσαχπινιά, κόβουμε τη δεξιά άκρη από το χρωματιστό χαρτόνι της κάρτας, με βάση το περίγραμμα της γλάστρας.

χαρτοκοπτική κάρτα για τη γιορτή της μητέρας

Και μην νομίζετε ότι η κατασκευή αυτή είναι μόνο για μπαμπάδες! Μπορούμε να χαρίσουμε μια τέτοια κάρτα σαν δωράκι για την Γιορτή της Μητέρας στην δική μας μαμά, στην πεθερά μας αλλά και στην δασκάλα των παιδιών για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Καλή επιτυχία!

Ενημερωθείτε για νέες αναρτήσεις εισάγοντας το email σας εδώ:
Posted in Αταξινόμητα
Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>