Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu

Συχνές απορίες

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές από τις ερωτήσεις που συναντάμε συχνά στην επικοινωνία μαζί σας, μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις ή μέσω των email που μας στέλνετε. Πολλές από τις ερωτήσεις είναι κοινές, καθώς αποτελούν τα εύλογα και αρχικά ερωτήματα στο μυαλό κάθε μητέρας η οποία σκέφτεται να ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι ή βρίσκεται ήδη στα πρώτα βήματα. Οι σύνδεσμοι παραπέμπουν σε αναρτήσεις με σχετικό θέμα και περισσότερες πληροφορίες. Ελπίζουμε να φανούν χρήσιμες σε μια πρώτη γνωριμία με το mammasworkathome και με τη φύση και τις πρακτικές λεπτομέρειες της εργασίας από το σπίτι.

 

Ε. Ποιοι είναι οι δημιουργοί και οι διαχειριστές του mammasworkathome;

Α. Γνωρίστε μας.

Ε. Είμαι ήδη ή σκέφτομαι να γίνω μια μητέρα εργαζόμενη στο σπίτι. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τις μαμάδες του mammasworkathome;

Α. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη φόρμα σχολίων που υπάρχει σε κάθε ανάρτηση ή χρησιμοποιώντας την ειδική φόρμα. Αν ξεκινάτε ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε την εργασία από το σπίτι, θα χαρούμε να βοηθήσουμε με ιδέες και την προσωπική εμπειρία μας. Θα σας παραπέμψουμε σε κάποια ανάρτηση που ίσως βοηθήσει στο θέμα που σας απασχολεί ή θα δημοσιεύσουμε μελλοντικά ένα νέο άρθρο προσπαθώντας να σας δώσουμε προτάσεις.

Ε. Είστε γραφείο ευρέσεως εργασίας για μητέρες που θέλουν να εργαστούν από το σπίτι;

Α. Είμαστε δύο WAHM που προσπαθούμε να βοηθήσουμε και άλλες μητέρες να γνωρίσουν την εργασία από το σπίτι. Ο ρόλος μας είναι ενημερωτικός και οι απαντήσεις μας στις ερωτήσεις και στα email σας έχουν τέτοιο χαρακτήρα και δεν αποτελούν παροχές υπηρεσίας κάποιου ειδικού συμβούλου εργασίας.

E. Στο ερωτηματολόγιο-παρουσίαση των Μητέρων WAHM Εκεί Έξω πρέπει να συμπληρώσω τα πραγματικά στοιχεία μου;

A. Το ερωτηματολόγιο έχει σκοπό να παρουσιάσει εν συντομία την ιστορία και τις εμπειρίες και άλλων μητέρων οι οποίες εργάζονται στο σπίτι. Μπορείτε να κοινοποιήσετε προσωπικά στοιχεία (π.χ., όνομα, πόλη κατοικίας, επάγγελμα) εφόσον το επιθυμείτε. Διαφορετικά μπορείτε απλώς να απαντήσετε στις ερωτήσεις.

E. Είμαι WAHM και θα ήθελα να προβάλω την εργασία μου. Μπορώ να το κάνω από το mammasworkathome;

A. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας όπως και για οποιοδήποτε άλλο θέμα σας απασχολεί σε σχέση με την εργασία από το σπίτι. Η δημοσιοποίηση της επαγγελματικής σας δραστηριότητας είναι στη διακριτική ευχέρεια των συγγραφέων.

E. Είμαι WAHM και θα ήθελα να προβάλω την εργασία μου. Τι να ΜΗΝ κάνω;

A. Σχόλια εκτός θέματος σε άρθρα στο blog μας ή στη σελίδα μας στο facebook  που απλώς περιέχουν συνδέσμους στις επαγγελματικές σας ιστοσελίδες.

E. Ποια πολιτική ακολουθείτε όσον αφορά τους συνδέσμους των αναρτήσεων και όποιες άλλες αναφορές κάνετε;

A. Οι σύνδεσμοι είναι ενημερωτικοί και η επιλογή τους είναι προσωπική. Αν επιλέξετε να ακολουθήσετε κάποιον σύνδεσμο, θα μεταβείτε σε διαδικτυακό τόπο εκτός του mammasworkathome και σε περιεχόμενο τρίτων εκτός της δικαιοδοσίας μας. Το mammasworkathome δεν παραπέμπει σε τυχαίες ιστοσελίδες καθαρά για διαφημιστικούς λόγους και οι σύνδεσμοι συμπληρώνουν τις αναρτήσεις ή παραπέμπουν στην πηγή μιας αναφοράς που γίνεται στα κείμενά μας.

Ε. Πώς μπορώ να καταλάβω αν μου ταιριάζει η εργασία από το σπίτι;

Α. Εργασία στο σπίτι, τα υπέρ και τα κατά.

Ε. Τι μορφή έχει η εργασία από το σπίτι, είμαι υπάλληλος ή ανεξάρτητη επαγγελματίας;

Α. Μορφές εργασίας από το σπίτι.

Ε. Τι εργασία μπορώ να κάνω με έδρα το σπίτι;

Α. Θέλω να εργαστώ από το σπίτι ως WAHM. Τι δουλειά μπορώ να κάνω;

Ε. Μπορώ εύκολα να βγάλω χρήματα απλά χρησιμοποιώντας το internet;

Α. Η κατασκευή θεματικών ιστοσελίδων, η πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι “της μόδας” και πολύς κόσμος έχει την εκτύπωση ότι μπορούν να αποτελέσουν εύκολες πηγές πλουτισμού. Αν και υπάρχουν ιστοσελίδες που υπόσχονται “λαγούς με πετραχήλια”, εύκολα, από το σπίτι σας και μέσω internet, πρέπει να γνωρίζετε πως χρειάζεται πολύ μεράκι, κόπος, χρόνος και κάποιες φορές επένδυση σε ειδικό εξοπλισμό και υπηρεσίες για να αποδώσει μια τέτοια επιχείρηση. Τα αγαθά κόποις κτώνται!

Ε. Επιστροφή στην εργασία μετά την απόκτηση του παιδιού. Είναι πιο εύκολο αν είσαι WAHM;

Α. Επιστροφή μιας μητέρας στην εργασία: συναισθήματα και πρακτικές δυσκολίες.