Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Πώς να προετοιμάσεις το έδαφος για μια επιτυχημένη εταιρική τηλεδιάσκεψη

photo via https://www.flickr.com/photos/citrixonline/

Ζούμε σε καιρούς πανδημίας όπου η τηλεργασία μάς έχει επιβληθεί, για το καλό μας. Θες δε θες, από το σπίτι σου εργάζεσαι και αναγκάζεσαι να βελτιώσεις τις ψηφιακές σου δεξιότητες και τα σχετιζόμενα με αυτές παραφερνάλια. Ακουστικά με μικρόφωνο που να μην σου πονάνε τα αυτιά, webcam που να λειτουργεί απρόσκοπτα, αναβάθμιση σύνδεσης στο διαδίκτυο (αυτό με τον Τοτό το ξέρεις;;;), καρέκλα γραφείου και υποπόδιο (το αυχενικό και η δισκοκήλη θα σε εκδικηθούν αν δεν) και άλλα πολλά μικρά αλλά όχι ασήμαντα. Πρέπει ακόμα να εγκαταστήσεις και να παραμετροποιήσεις επιτυχώς την εφαρμογή που χρησιμοποιεί η ομάδα σου για τα εταιρικά meetings, να ακούς και να ακούγεσαι αλλά και… να φαίνεσαι!

Αυτό το φαίνεσθαι δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλό, αδέρφια τηλεργαζόμενα, σύντροφοι εργαζόμενοι από το σπίτι. Χρειάζεται μελέτη και προσοχή, για να δείξεις τη σωστή εικόνα στον έξω κόσμο και να διατηρήσεις το πολυπόθητο εργασιακό στάτους. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να εμφανιστείς σωστά και να αποφύγεις τα ευτράπελα!

  • Πριν μπεις στην τηλεσυνάντηση, άνοιξε την κάμερα του υπολογιστή σου και εξέτασε προσεκτικά το πλάνο! Σε υπολογιστή με Windows 10 άνοιξε την εφαρμογή Κάμερα. Αν φαίνονται τα ασιδέρωτα στοίβα, μετακίνησέ τα! Στρέψε την κάμερα ή την οθόνη του laptop να δείχνει λίγο ταβάνι, κανέναν πίνακα της προκοπής, μια γλάστρα, χωρίς να ξεχάσεις να συμπεριλάβεις και… τη φάτσα σου. Ποτέ δεν ξέρεις πότε και αν θα σου ζητηθεί να ανοίξεις κάμερα, το καλό το παλικάρι, πριν πεινάσει μαγειρεύει!
  • Πρόσεξε λίγο το μαλλί και την μπλούζα που φοράς (πάλι καλά, δεν χρειάζεται να βγάλεις την τρύπια πιζάμα/φόρμα). Δεν είναι απαραίτητο να είσαι στην πένα, η κάμερα δεν έχει τόσο μεγάλη ανάλυση (πάλι καλά!). Όχι υπερβολές, προσοχή, θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω μια χαλαρή διάθεση και ένα ανάλαφρο προφίλ.
  • Βγάλε ανακοίνωση προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ότι έχεις τηλεδιάσκεψη. Απαγορεύονται οι κραυγές, οι τσιρίδες και τυχόν εμφανίσεις στο πλάνο με αδαμιαία περιβολή. Τα πιτσιρίκια τρώνε τα αγαπημένα τους σνακ (πατατάκια κριτς-κριτς) και χρησιμοποιείται κάθε «παιδαγωγικό» μέτρο που θα συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
  • Αν δεν θέλεις να μοιραστείς με τους οικείους σου τα εταιρικά νέα στη διαπασών, τα ενδεχομένως πικάντικα αστεία ή ακόμα και γλωσσικές εκφράσεις που δεν αρμόζουν στο αψεγάδιστο κατά τα άλλα εταιρικό πρότυπο, χρησιμοποίησε ακουστικά. Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να βγαίνουν βούκινο, ειδικά όταν μας ακούν μικρά παιδιά.

Αυτό το φαίνεσθαι δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλό, αδέρφια τηλεργαζόμενα, σύντροφοι εργαζόμενοι από το σπίτι. Χρειάζεται μελέτη και προσοχή, για να δείξεις την σωστή εικόνα στον έξω κόσμο και να διατηρήσεις το πολυπόθητο εργασιακό στάτους.

Λέγεται ότι μετά την πανδημία, το τοπίο στην αγορά εργασίας θα έχει αλλάξει και τα ποσοστά τηλεργασίας θα αυξηθούν. Οργανωνόμαστε και οπλιζόμαστε με υπομονή και χιούμορ, για να κάνουμε την εργασία μας πιο αποδοτική και ευχάριστη, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.

Previous Article

Τηλεργασία σε καιρούς πανδημίας

Next Article

Video για τα Πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι

You might be interested in …

Συμβουλές για εργαζόμενες στο σπίτι με παιδιά

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε δραστηριότητες και ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε ώστε να εργαζόμαστε συγκεντρωμένες στο σπίτι ενώ παράλληλα φροντίζουμε τα παιδιά μας σε διάφορα στάδια της ηλικίας τους. Η σημερινή ανάρτηση είναι ένα […]

Θέλω να εργαστώ από το σπίτι ως WAHM. Τι δουλειά μπορώ να κάνω;

Η λίστα με τις συνεντεύξεις που μας έχετε παραχωρήσει έχει σκοπό να συγκεντρώσει όλες τις μορφές απασχόλησης που γνωρίζουμε μέσα από το mammasworkathome με τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Σκοπός της είναι να βοηθήσει τις νέες μέλλουσες […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *