Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Συνέντευξη με τη Στέλλα

Πες μας δύο λόγια για σένα και για την εργασία σου από το σπίτι.
Το όνομά μου είναι Στέλλα και είμαι 38 χρονών. Έχω δυο παιδιά, τον Γιώργο 9 χρονών και την Ιωάννα 7. Έχω σπουδάσει Συντήρηση Έργων Τέχνης, ένα πολύ ωραίο επάγγελμα που όμως δεν προσφέρεται για άτομα με οικογένεια. Έτσι, λόγω συνθηκών, δουλεύω πλέον από το σπίτι ως web designer. Τον τελευταίο χρόνο, οι περισσότερες εργατοώρες μου είναι για το site συνταγών που έχουμε, τις Συνταγές της Παρέας.

Πώς αποφάσισες να γίνεις WAHM;
Ως συντηρήτρια έπρεπε να περιμένω πότε θα βγουν χρήματα για συμβάσεις των 2-3 μηνών, οι οποίες ήταν και για νησιά. Όταν έμεινα έγκυος αποφασίσαμε πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί (και με δεδομένο πως δε θα μπορούσα να μείνω μέσα στα χημικά που χρησιμοποιούσαμε). Οπότε είπαμε να μείνω σπίτι μέχρι τουλάχιστον να μεγαλώσουν τα παιδιά λίγο και βλέπουμε.
Μετά από αυτό ήρθε η μετακόμιση στην Καλαμάτα. Τα παιδιά μεγάλωσαν λιγάκι και πήγαν παιδικό σταθμό. Μια που ο άντρας μου δούλευε ως προγραμματιστής και εμένα με ενδιέφερε, ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθω μια δουλειά που θα μου επέτρεπε όμως και να μείνω στο σπίτι. Ήταν κάτι που μας βόλεψε και μας βολεύει ακόμα, καθώς δουλεύουμε και οι δύο από το σπίτι.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη πρόκληση για μια μητέρα που εργάζεται από το σπίτι;
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταφέρεις να βρεις τις ισορροπίες. Είναι πολύ εύκολο να “ρίξεις” τη δουλειά για τις υποχρεώσεις προς το σπίτι και τα παιδιά, αλλά και το αντίθετο.

Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στο εγχείρημα αυτό;
Εμείς εδώ είμαστε μια λίγο ξεχωριστή περίπτωση, καθώς δουλεύουμε και οι δύο από το σπίτι. Είμαστε 24 ώρες το 24ωρο μαζί. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, η καλή συνεργασία είναι αυτή που φέρνει τις ισορροπίες και την αρμονία. Μοιραζόμαστε τις δουλειές του σπιτιού, καθώς και τις εξωτερικές δουλειές, σεβόμαστε το πότε ο άλλος έχει πραγματικά πολύ δουλειά αναλαμβάνοντας κάτι παραπάνω εκείνες τις ώρες ή μέρες.

Ποιες ώρες προτιμάς να εργάζεσαι από το σπίτι;
Οι καλύτερες ώρες είναι οι πρωινές που λείπουν τα παιδιά από το σπίτι. Γενικά είμαι πρωινός τύπος, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν είναι και τα παιδιά εδώ είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθώ αποκλειστικά στη δουλειά μου. Βέβαια καταλήγω να δουλεύω σχεδόν όλη τη μέρα (με διαλείμματα) μια που ελέγχω τα email μου συνεχώς, καθώς και το τι γίνεται στο site.
Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι σαν εργαζόμενη από το σπίτι;
Δε νομίζω πως είναι αστεία τα περιστατικά που θυμάμαι. Τα παιδιά τείνουν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση όταν βρίσκονται στο χώρο εργασίας. Ευτυχώς δεν έχει υπάρξει φορά που να δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Υπάρχει στη δουλειά σου από το σπίτι κάποιο μικρό μυστικό που σου λύνει τα χέρια στις δύσκολες στιγμές;
Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει πλέον και τα δυο. Απασχολούνται μόνα τους με τα μαθήματά τους ή τα παιχνίδια τους. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα τώρα. Το καλοκαίρι βέβαια ή σε περιόδους αργιών και διακοπών, τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε εκείνες τις περιπτώσεις ελπίζω σε βοήθεια από παππούδες ή φίλους. Επίσης μια που είμαστε στην επαρχία και έχει χώρο ελεύθερο γύρω γύρω, τα στέλνω να κάνουν ποδήλατο!

Τι θα συμβούλευες μια μητέρα που σκέφτεται να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως WAHM;
Το να δουλεύεις από το σπίτι είναι μεν βολικό, αλλά δεν κάνει για όλους. Κερδίζεις σε χρόνο με τα παιδιά σου και το σπίτι σου, αλλά χάνεις σε επαφή με τον έξω κόσμο. Αν είσαι τύπος που δεν αντέχει κλεισμένος στο σπίτι ή που αισθάνεται πως ασφυκτιά χωρίς τον χρόνο που περνάει με ανθρώπους εκτός σπιτιού, τότε δεν κάνει για σένα. Κακά τα ψέμματα, όταν πας σε ένα γραφείο, για λίγες ώρες παύεις να είσαι μαμά, αφήνεις τις δουλειές του σπιτιού πίσω, συναναστρέφεσαι με άλλους ανθρώπους, γνωρίζεις νέο κόσμο.
Όμως δουλεύοντας από το σπίτι, κερδίζεις πολλά. Κερδίζεις πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά σου. Είσαι εκεί ανά πάσα στιγμή, για οτιδήποτε χρειαστούν. Τα μεγαλώνεις εσύ, ζεις αυτά τα υπέροχα χρόνια από πρώτο χέρι. Επίσης δε χρειάζεται να βγάζεις τη φόρμα σου όλη μέρα! Γλυτώνεις επίσης και όλους τους συναδέλφους που δεν άντεχες μέχρι τώρα… Αν καταφέρεις να βρεις τις ισορροπίες που πρέπει, είναι ιδανική κατάσταση.

WAHM τώρα, μέχρι πότε;
Ελπίζω για πάντα. Δε νομίζω πως τώρα θα άντεχα να πηγαίνω κάθε μέρα σε ένα γραφείο. Είμαι στις ιδανικές συνθήκες!

Η Στέλλα μας μίλησε για τον εαυτό της και τη δουλειά της ως μαμά WAHM. Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό της ιστολόγιο Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα. Μπορείτε να την επισκεφτείτε και στις Συνταγές της παρέας. Στέλλα, ευχαριστούμε!

Previous Article

Αγορές για μητέρες που εργάζονται στο σπίτι! Φτιάξ’ το μόνη σου!

Next Article

Μπαμπάδες και εργασία από το σπίτι!

You might be interested in …

Μοδάτο γραφείο στο σπίτι !

Δεν το ξέρατε ότι η εργασία από το σπίτι, εκτός από τα ομολογουμένως πολλά πλεονεκτήματά της, μπορεί να γίνει και σε ένα πολύ chic περιβάλλον; Ιδέες για ένα πολύ μοδάτο και λειτουργικό γραφείο στο σπίτι […]

Όταν η μαμά μιλάει στο τηλέφωνο.

Μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω όταν εργάζομαι στο σπίτι και όταν ο γιος μου δεν απασχολείται από κάποιον άλλο, είναι όταν πρέπει να μιλήσω στο τηλέφωνο. Δεν συμβαίνει συχνά, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι κυρίαρχο […]

Παιδικός σταθμός … στο σπίτι σας!

Στην προσπάθειά μου να ψυχαγωγήσω τα παιδάκια μου στο σπίτι, ως μαμά WAHM προμηθεύομαι διάφορα εκπαιδευτικά βιβλιαράκια καθώς και υλικά χειροτεχνίας από μεγάλα αλλά και συνοικιακά παιχνιδάδικα. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση από όλες είναι το […]