Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Το καλοκαίρι και η μαμά που εργάζεται από το σπίτι.

photo via https://www.flickr.com/photos/justbcuz/
Το καλοκαίρι είναι περίοδος διακοπών και ξεκούρασης για όλη την οικογένεια. Κάποια μέλη της όμως κάνουν μεγαλύτερες διακοπές από τα υπόλοιπα. Τα μικρά παιδιά σταματούν να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό και τα μεγαλύτερα τελειώνουν τη σχολική χρονιά.
photo via https://www.flickr.com/photos/justbcuz/
photo via justbcuz

Η μαμά WAHM περνάει περισσότερες ώρες μαζί με τα παιδιά στο σπίτι, γεγονός πολύ ευχάριστο για όλες τις πλευρές. Όσον αφορά, όμως, τα επαγγελματικά της ίσως χρειαστεί να κάνει κάποιες αλλαγές στην οργάνωση και τη διαχείριση του χρόνου, ειδικά αν αυτές τις ώρες δεν μπορεί να μοιραστεί τη φροντίδα με άλλο πρόσωπο. Ακολουθούν μερικές ιδέες και σκέψεις για τους καλοκαιρινούς μήνες με μικρά παιδιά στο σπίτι και παράλληλη εργασία της μαμάς:

· Αναλάβετε μικρότερο όγκο εργασίας, ενημερώστε από πριν τους συνεργάτες ή τους πελάτες σας και προγραμματίστε πιο άνετα τις προθεσμίες.

· Χρησιμοποιήστε στον βαθμό που το επιθυμείτε την τεχνολογία. Στη διάρκεια μιας παιδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, η μαμά WAHM μπορεί να προλάβει την αλληλογραφία και τα τηλεφωνήματά της.

· Συζητήστε αν ο σύντροφός σας μπορεί να έχει ευελιξία στο δικό του ωράριο, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον κάποιες ώρες την εβδομάδα.

· Ζητήστε από τα μεγαλύτερα παιδιά να συμμετάσχουν με μορφή παιχνιδιού σε μια δουλειά που έχετε να κάνετε. Μια μητέρα που εμπορεύεται χειροτεχνήματα μπορεί να τακτοποιήσει τα υλικά της μαζί με το παιδί της.

· Δείτε αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών κάποιες ώρες. Μια βόλτα στον παππού και την γιαγιά, για παράδειγμα.

· Αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα και είστε μόνη μαζί του ή αν δείτε ότι το πρόγραμμα εργασίας δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς βοήθεια από άλλα πρόσωπα ή φύλαξη σε παιδικό σταθμό, μπορείτε να απέχετε για λίγο διάστημα από την εργασία και να γίνετε από WAHM SAHM, μια Stay At Home Mom και να απολαύσετε τον χρόνο με τα παιδιά σας!

Μοιραστείτε τις δικές σας ιδέες και λύσεις για τις μέρες των διακοπών!

Previous Article

Μορφές εργασίας από το σπίτι.

Next Article

Στης ακρίβειας τον καιρό … πώς να γίνω wahm;

You might be interested in …

Παιδικός σταθμός … στο σπίτι σας!

Στην προσπάθειά μου να ψυχαγωγήσω τα παιδάκια μου στο σπίτι, ως μαμά WAHM προμηθεύομαι διάφορα εκπαιδευτικά βιβλιαράκια καθώς και υλικά χειροτεχνίας από μεγάλα αλλά και συνοικιακά παιχνιδάδικα. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση από όλες είναι το […]

Οι wahms, το GGD και η απορία “to blog or not to blog?”

Κατά τη διάρκεια του 22ου GGD, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εκτός των άλλων και μια παρουσίαση για το αγαπημένο μας blogging “To blog or NOT to blog?”. Ο Γιώργος Δέτσης, γνωρίζοντας καλά το χώρο […]

Τα παιδιά της μαμάς WAHM, ο υπολογιστής και το Ίντερνετ

Η μαμά που εργάζεται στο σπίτι ασχολείται αναπόφευκτα αρκετά με τον υπολογιστή. Ακόμα και αν η εργασία της δεν είναι στον υπολογιστή καθεαυτό, ελέγχει την αλληλογραφία της ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να επικοινωνήσει με […]