Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Τι μπορείτε να κερδίσετε διατηρώντας ένα επαγγελματικό μπλογκ

Έχετε επαγγελματική ιστοσελίδα και σκέφτεστε να προσθέσετε ενότητα μπλογκ; Αναρωτιέστε τι νόημα έχει μια ενότητα νέων αν δεν έχετε την δυνατότητα να την συντηρείτε τακτικά; Η ανησυχία σας είναι εύλογη, εμείς όμως από την πλευρά μας θα αναφέρουμε μερικά οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε ακόμη και με λιγοστές αλλά καλογραμμένες αναρτήσεις στο μπλογκ σας:

blogging
Photo via udo

1) Μέσω του μπλογκ σας μπορείτε να επιδείξετε την εξειδίκευσή σας σε πιθανούς πελάτες

Οι πιθανοί μελλοντικοί πελάτες σας ενδέχεται να επισκεφθούν το μπλογκ σας πριν να σας συναντήσουν από κοντά. Οι βασικές αναρτήσεις σας είναι καθρέπτης των σκέψεών σας, καθώς και σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

2) Στα μάτια των πελατών, το μπλογκ σας είναι ένας τρόπος να αξιολογήσουν την καταλληλότητά σας

Οι υποψήφιοι πελάτες σας θέλουν να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των λόγων σας, να επιβεβαιώσουν ότι γνωρίζετε το αντικείμενο για το οποίο μιλάτε και ότι είστε σοβαροί επαγγελματίες. Μια καλαίσθητη σελίδα στο Διαδίκτυο και το σχετικό περιεχόμενο στο μπλογκ σας, είναι τα ιδανικά στοιχεία για να αποτελέσετε την κατάλληλη επιλογή για τους πιθανούς πελάτες σας. Αν δεν έχετε επαρκή διαδικτυακή παρουσία, ενδέχεται να μην θελήσουν να επικοινωνήσουν καν για να σας γνωρίσουν περεταίρω.

3) Οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να σας εντοπίσουν ευκολότερα

Με τη σωστή προετοιμασία, το περιεχόμενο της σελίδας και του μπλογκ σας μπορεί να εντοπιστεί από τους πελάτες στους οποίους στοχεύετε μέσω των μηχανών αναζήτησης. Αν διαθέτετε μπλογκ, μάθετε τι είναι το SEO, δηλαδή η βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων σε μηχανές αναζήτησης ή επενδύστε σε μερικά σχετικά σεμινάρια ώστε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το περιορισμένο περιεχόμενό σας.

4) Το περιεχόμενο ενός μπλογκ μπορεί να κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν έχετε παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιεχόμενο του μπλογκ σας είναι ένας τέλειος τρόπος για να εμφανιστεί το όνομά σας σε πιθανούς πελάτες ή παράγοντες του κλάδου σας. Αν η ανάρτησή σας είναι ενδιαφέρουσα, μπορεί να κοινοποιηθεί και να αποκτήσετε ευρύτερο κοινό.

5) Το μπλογκ σας είναι ένας γρήγορος τρόπος να απαντήσετε σε μια ερώτηση των πιθανών πελατών σας

Γιατί να απαντάτε σε κάθε ερώτηση ξεχωριστά; Αν έχετε ενότητα με συχνές ερωτήσεις στο μπλογκ σας, μπορείτε να τις στείλετε στους πιθανούς ή στους υφιστάμενους πελάτες σας αντί να γράφετε ολόκληρο email στον καθένα. Κάθε φορά που σας κάνουν μια ερώτηση, θα γράφετε ένα σύντομο email (προτρέποντας τον πιθανό πελάτη να συνεργαστεί μαζί σας) και θα περιλαμβάνετε τον σύνδεσμο προς την ανάρτηση!

6) Το μπλογκ σας είναι ένας χώρος προβολής πελατών ή συνεργατών

Μπορείτε να κάνετε μια χάρη σε έναν πελάτη ή συνεργάτη παρουσιάζοντάς τον στο μπλογκ σας. Θα έχετε όφελος μελλοντικά αποκομίζοντας περισσότερες αναφορές στο όνομά σας ή φιλοξενούμενοι αντίστοιχα στη σελίδα κάποιου συνεργάτη!

Πηγή: socialbuzzclub.com

Previous Article

Άρθρο για τις διαδικτυακές απάτες και την εργασία από το σπίτι

Next Article

Τι κοινό έχει το blogging με το πλέξιμο;

You might be interested in …

Πώς μπορώ να ξεκινήσω ένα μπλογκ και να το εξελίξω σε επαγγελματική απασχόληση;

Η ανάρτηση αυτή είναι εισαγωγική στο θέμα της δημιουργίας και συντήρησης ενός μπλογκ και η πρώτη από μια σειρά σχετικών αναρτήσεων που θα ακολουθήσουν. Σε πολλά γράμματά σας μας ζητάτε συμβουλές και οδηγίες για να […]

Επαγγελματικό blogging: 9 πράγματα που εύχομαι να γνώριζα όταν ξεκινούσα, μέρος Α’

  Λαμβάνουμε συχνά email σας με ερωτήσεις για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο με σκοπό να αποτελέσει πηγή εισοδήματος. Σήμερα φιλοξενούμε το άρθρο της Helen Lindop, η οποία μας εξηγεί πώς έκανε […]

Επαγγελματικό blogging: 9 πράγματα που εύχομαι να γνώριζα όταν ξεκινούσα, μέρος Β’

  Λαμβάνουμε συχνά email σας με ερωτήσεις για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο με σκοπό να αποτελέσει πηγή εισοδήματος. Σήμερα φιλοξενούμε το άρθρο της Helen Lindop, η οποία μας εξηγεί πώς έκανε […]