Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Παρουσιάστε τα θετικά της τηλεργασίας στον εργοδότη σας

photo via https://www.flickr.com/photos/seandreilinger/

Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία, από τις 30 Ιουνίου 2014, θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους εργοδότες τους να εργάζονται από το σπίτι εφόσον διατηρούν εργασιακή σχέση για πάνω από 26 εβδομάδες. Με αφορμή αυτή την ημερομηνία ορόσημο, παραθέτουμε κάποια βασικά επιχειρήματα που είναι ικανά να πείσουν τους υπευθύνους μιας εταιρίας ότι η τηλεργασία μπορεί να αποτελέσει μια αποδοτική επιλογή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

photo via https://www.flickr.com/photos/seandreilinger/
photo via seandreilinger

Αξιοπιστία

 • Η διατάραξη της ομαλής εργασιακής δραστηριότητας είναι ένας από τους βασικούς προβληματισμούς των εργοδοτών όταν εξετάζουν την περίπτωση ευέλικτου ωραρίου. Να είστε σαφείς και ξεκάθαροι για τις ώρες που μπορείτε να εργάζεστε καθώς και για τον χώρο από τον οποίο θα προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας.
 • Συζητήστε τις λεπτομέρειες με τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεστε στενά και δείτε σε ποια σημεία συμφωνούν και εκείνοι με τις προτεινόμενες αλλαγές στη συνεργασία, όπως στην περίπτωση των συσκέψεων, των ραντεβού και των εκθέσεων που χρειάζεται να υποβάλλετε.
 • Κάθε Δευτέρα πρωί, καλό είναι να ενημερώνετε τον προϊστάμενό σας και την ομάδα σας πού μπορούν να σας βρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί και σε ποια τηλέφωνα. Αν κάτι αλλάξει στον προγραμματισμό σας, ενημερώστε αμέσως.

Παραγωγικότητα

 • Το ευέλικτο ωράριο δεν έχει πάντα καλή αποδοχή από τους συναδέλφους καθώς θεωρείται δικαιολογία για «τεμπελιά». Η αλήθεια είναι, όμως, εντελώς διαφορετική. Βρετανική έρευνα του 2013 έδειξε ότι 75% των ερωτηθέντων σε επιχειρήσεις συμφώνησαν ότι το ευέλικτο ωράριο στην ουσία αύξησε την παραγωγικότητα.
 • Οι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται ήδη βάσει ευέλικτου ωραρίου καταθέτουν ότι το εν λόγω ωράριο τους βοηθά να είναι πιο υπεύθυνοι στη διαχείριση του χρόνου και του φόρτου εργασίας τους. Η θεωρία είναι καλή αλλά η πιο εύκολη προσέγγιση είναι να συζητήσετε απευθείας με τον εργοδότη σας για τα πρακτικά οφέλη, ξεκινώντας με το ενδεχόμενο περισσότερης εργασίας στη διάρκεια των ωρών που εξοικονομούνται από τη μετακίνηση.

Θετική επίδραση στην προσωπική ζωή

 • Έρευνα του 2014 στη Βρετανία έδειξε ότι οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το ευέλικτο ωράριο παρά για την αναγνώριση στην εργασία ως κίνητρο εκ μέρους των εργοδοτών τους.
 • Η εργασία από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα ή η δυνατότητα να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο κάθε πρωί πριν τη δουλειά τους, κάνουν μεγάλη διαφορά στον τρόπο ζωής, συνεισφέροντας πρακτικά αλλά και ψυχολογικά σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
 • Η εργασία από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα μπορεί να σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση σε έξοδα μετακίνησης μέσα στη χρονιά και συνεπώς μεγαλύτερη αποταμίευση. Αυτό θα πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους εργοδότες.

Τεχνολογική υποστήριξη

 • Αν θέλετε να λείψετε από την εργασία σας ένα απόγευμα Τετάρτης ή να εργαστείτε από το σπίτι την Παρασκευή για να κερδίσετε το τριήμερο πρέπει να αποδείξετε στον προϊστάμενό σας ότι διαθέτετε τεχνολογική υποστήριξη ώστε να εργαστείτε όπως ακριβώς στο γραφείο σας.
 • Σημαίνει ότι μπορείτε να λαμβάνετε τα email σας στο κινητό σας ενώ περνάτε το απόγευμα της Τετάρτης εκτός γραφείου και εκτός σπιτιού. Σημαίνει ότι διαθέτετε εφαρμογή για βιντεοκλήσεις εάν χρειαστεί να παραστείτε σε μια συνάντηση, είτε επίσημη είτε ανεπίσημη, την Παρασκευή που ζητήσατε να λείπετε.
 • Όποιο επάγγελμα και αν κάνετε, μπορείτε να βρείτε πολλές διαφορετικές εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες για αποθήκευση αρχείων, την επεξεργασία και ολοκλήρωση της εργασίας σας, για να υποστηρίξετε την επιλογή σας να εργάζεστε με ευελιξία.

Πηγή: workfromhomewizdom.com

Previous Article

Γιορτή της Μητέρας – Χειροτεχνία για μπαμπάδες!

Next Article

“Piece of Cake in a closet” ή αλλιώς “Η μαγική ντουλάπα”

You might be interested in …

network cable

Εργαζόμενοι στο σπίτι διαρκώς (;) online

Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο για εκείνους που εργάζονται από το σπίτι. Είναι ένα κανάλι επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, πηγή πληροφοριών και έμπνευσης ακόμα και αγορά εργασίας για σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων. […]

Η τηλεργασία ως επιλογή για τη μαμά WAHM

Ο ορισμός της τηλεργασίας σύμφωνα με τη Συμφωνία-Πλαίσιο για την ΤηλεργασίαΗ τηλεργασία είναι μια μορφή οργάνωσης ή/και εκτέλεσης εργασίας που χρησιμοποιεί τεχνολογίες πληροφορικής, βάσει μιας σύμβασης ή σχέσης εργασίας, όπου μια εργασία που θα μπορούσε […]

books for dummies

Video για τα Πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι

Ο Άγγελος Κυρίτσης από το κανάλι Pcsteps.gr μας παραθέτει τα πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι, με αφορμή την πανδημία του Covid-19. Αν και χρησιμοποιεί έναν κάπως ακραίο τίτλο όπως το «Γιατί η Εργασία από […]