Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Τι σας αποσπά την προσοχή όταν εργάζεστε από το σπίτι;

περισπασμοί και εργασία από το σπίτι
Μόνοι στο σπίτι με καφέ και λαχταριστά μπισκότα, πειρασμός!

Όσοι εργάζονται από το σπίτι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εκτός από τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και παγίδες οι οποίες μπορούν να μειώσουν την παραγωγικότητά και να έχουν αρνητικά αποτελέσματα στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Εκτός από τις μαμάδες WAHM που έχουν αντιμετωπίσουν τα απαιτητικά πιτσιρίκια τους, υπάρχουν και άλλα πράγματα, απλά και καθημερινά που μπορούν να κάνουν άνω κάτω την εργασιακή ρουτίνα για οποιονδήποτε δουλεύει κατ’ οίκον.

Η Judy Heminsley στο σχετικό άρθρο της Avoiding the distractions of working from home, παραθέτει τα αποτελέσματα μιας σύντομης έρευνας ανάμεσα σε εργαζόμενους από το σπίτι, δίνοντας παράλληλα συμβουλές για την αντιμετώπιση των περισπασμών. Επιγραμματικά αναφέρουμε τους βασικούς άξονες:

  • Οικογένεια
  • Γείτονες
  • Νοικοκυριό
  • Φαγητό και ποτό

Ο σύντροφος που δεν κατανοεί και κατά συνέπεια δεν σέβεται το ωράριο εργασίας, τα παιδιά που θέλουν γαργαλητό την ώρα που ο γονέας έχει ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα, τα πιάτα που θέλουν πλύσιμο και η τούρτα-πειρασμός στο ψυγείο, είναι κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα περισπασμών. Δεν γίνεται λόγος φυσικά για τα ωφέλιμα διαλείμματα από την εργασία που μας αναζωογονούν και μας κάνουν παραγωγικούς αλλά για επαναλαμβανόμενες και διαρκείς παρεκκλίσεις από το καθημερινό εργασιακό πρόγραμμα που μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.

περισπασμοί και εργασία από το σπίτι
Μόνοι στο σπίτι με καφέ και λαχταριστά μπισκότα, πραγματικός πειρασμός! Φωτογραφία από gin_soak.

Εμείς από την πλευρά μας, σας προτείνουμε να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Judy Heminsley και θα θέλαμε τη γνώμη σας πάνω στο θέμα εργασία από το σπίτι και περισπασμοί. Τι σας αποσπά συνήθως την προσοχή καθώς εργάζεστε από το σπίτι; Πώς το αντιμετωπίζετε και τι θα προτείνατε σε άλλους τηλεργαζόμενους; Όπως πάντα εδώ στο Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι, η γνώμη σας μετράει!

Previous Article

Blogging Workshop για αρχάριους – Ψηφιακές Γειτονιές

Next Article

Ας παίξουμε μαζί με τα παιδιά!

You might be interested in …

Ιδέες για να κερδίσετε επιπλέον εισόδημα από το σπίτι

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Τelegraph με τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που βρήκαν τρόπο να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η εργασία γίνεται με έδρα το σπίτι.

Καριέρα και μητρότητα, ένα μεγάλο θέμα

Δεν δουλεύω. Όπα! Από πού μου ήρθε τώρα τούτο άραγε. Και άρα τι κάνω και δεν προλαβαίνω; Μα είναι δυνατόν να θεωρούμε δουλειά μόνο ότι έχει να κάνει με το χρήμα!Αυτό αναρωτιέται η μητέρα από […]